Film Seizoen 2017-2018

 

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra!

Lucky, een eigenzinnige negentigjarige atheïst, woont in een afgelegen stadje in de woestijn. Hij heeft al zijn leeftijdsgenoten overleefd en is gesteld op zijn onafhankelijkheid maar begint problemen te ondervinden door zijn ouderdom. De film volgt hem tijdens zijn dagelijkse beslommeringen en wandelingen.

Lucky is de laatste film van Harry Dean Stanton (Paris, Texas , Th Green Mile. Regisseur David Lynch speelt een van zijn vrienden. Critici beschrijven Lucky als een verdichting van Stantons hele filmleven. 

Een ode aan het leven, maar ook aan de carrière van Stanton. Een prachtige mijmering over sterfelijkheid, eenzaamheid, spiritualiteit en hoe mensen met elkaar omgaan.

Regie: John Carroll Lynch/ met: Harry Dean Stanton, David Lynch, Roy Livingston, Ed Begley Jr./ VS, 2017/ 1u28

De vertoning wordt op alle locaties voorafgegaan door een video-introductie waarin artistiek directeur Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Façades

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Dit intrigerende drama volgt de 40-jarige Alex (Natali Broods), die intrekt bij haar dementerende vader (Johan Leysen) nadat haar moeder (Frieda Pittoors) hem liet stikken. Over familie, bedrog, zelfbedrog en de kunst van het vergeven.
Tickets

Detroit

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) brengt in haar derde samenwerking met journalist-scenarist Mark Boal een spannende reconstructie van het Algiers Motel Incident tijdens de rassenrellen van 1967 in Detroit.
Tickets