Film Seizoen 2017-2018

 

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra!

Lucky, een eigenzinnige negentigjarige atheïst, woont in een afgelegen stadje in de woestijn. Hij heeft al zijn leeftijdsgenoten overleefd en is gesteld op zijn onafhankelijkheid maar begint problemen te ondervinden door zijn ouderdom. De film volgt hem tijdens zijn dagelijkse beslommeringen en wandelingen.

Lucky is de laatste film van Harry Dean Stanton (Paris, Texas , Th Green Mile. Regisseur David Lynch speelt een van zijn vrienden. Critici beschrijven Lucky als een verdichting van Stantons hele filmleven. 

Een ode aan het leven, maar ook aan de carrière van Stanton. Een prachtige mijmering over sterfelijkheid, eenzaamheid, spiritualiteit en hoe mensen met elkaar omgaan.

Regie: John Carroll Lynch/ met: Harry Dean Stanton, David Lynch, Roy Livingston, Ed Begley Jr./ VS, 2017/ 1u28

De vertoning wordt op alle locaties voorafgegaan door een video-introductie waarin artistiek directeur Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Beast

avant-première Film Fest Gent On Tour #13

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Jessie Buckley (War and Peace) en Johnny Flynn (Clouds of Sils Maria) spelen de hoofdrollen in Beast, de romantische thriller van regisseur Michael Pearce.
Tickets

De Buurtspion

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen JEF Film Seizoen 2018-2019
Agathe-Christine wil dolgraag privédetective worden. Ze bijt zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes. Het grootste mysterie kan A.C. echter niet oplossen. Wat zijn die kriebels in haar buik wanneer ze haar nieuwe buurjongen ziet?

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets