Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019

Een film van Aaron Kopp en Amando Kopp | Qatar, Swaziland 2017Nederlands ondertiteld

Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie voor deze ontroerende documentaire uit hun eigen leven: hun duistere herinneringen en vrolijkste dromen.

Liyana wordt gezamenlijk uitgebracht door JEF en MOOOV.

De doorleefde verhalen van de vijf kinderen worden doorweven met subtiele animaties. Dankzij deze slimme esthetische aanpak krijgt Liyana tijdens haar tocht niet enkel te maken met geweld, honger en wanhoop, met brutale dieven en hapgrage krokodillen, maar is er ook plaats voor humor en een sprankeltje magie. Een straf staaltje grensoverschrijdende vertelkunst, een lyrische ode aan de creatieve geest en de kracht van verhalen.  

Deze film kadert in de Wijde Wereld Weken, een initiatief van diverse partners in Grimbergen die elk jaar in de maand oktober plaatsvindt. Met de WWW focussen we op diversiteit in onze samenleving. Samen gaan we onderweg. Nieuwsgierig naar de leefwereld van een ander. Met oog voor wat ons bindt en in de hoop te overbruggen wat ons scheidt. We zijn immers allen wereldburgers.

Vlieg

Gerelateerde events

A Street Concert (Project)

Pieter Embrechts

| Cc Strombeek
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Muziek. Film. Woorden. Pieter Embrechts. En een aantal gewone mensen met een uitzonderlijk verhaal. Dat zijn de ingrediënten van ‘A Street Concert’, een muzikale documentaire over inwoners van de Antwerpse Turnhoutsebaan.

Zonder u (Project)

Mich Walschaert en Ineke Nijssen

| Cc Strombeek
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
“Zonder u” gaat over een stom noodlottig toeval, over afscheid nemen, over loslaten. Over een koppel dat met hun speciaal gebouwde mobilbike een jaar lang de wereld rondreist. Hij is dood, dat wel. Maar hij reist mee. Zwaar? Niet echt. Er zal gelachen worden. Veel. Maar ook geweend. Een beetje.