Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019

Een film van Aaron Kopp en Amando Kopp | Qatar, Swaziland 2017Nederlands ondertiteld

Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie voor deze ontroerende documentaire uit hun eigen leven: hun duistere herinneringen en vrolijkste dromen.

Liyana wordt gezamenlijk uitgebracht door JEF en MOOOV.

De doorleefde verhalen van de vijf kinderen worden doorweven met subtiele animaties. Dankzij deze slimme esthetische aanpak krijgt Liyana tijdens haar tocht niet enkel te maken met geweld, honger en wanhoop, met brutale dieven en hapgrage krokodillen, maar is er ook plaats voor humor en een sprankeltje magie. Een straf staaltje grensoverschrijdende vertelkunst, een lyrische ode aan de creatieve geest en de kracht van verhalen.  

Deze film kadert in de Wijde Wereld Weken, een initiatief van diverse partners in Grimbergen die elk jaar in de maand oktober plaatsvindt. Met de WWW focussen we op diversiteit in onze samenleving. Samen gaan we onderweg. Nieuwsgierig naar de leefwereld van een ander. Met oog voor wat ons bindt en in de hoop te overbruggen wat ons scheidt. We zijn immers allen wereldburgers.

Vlieg

Gerelateerde events

M.

| CC Strombeek - Schouwburg
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Mo is knap, charismatisch, en houdt van adrenaline, maar wanneer hij Lila ontmoet, een jong, verlegen meisje dat stottert, is het liefde op ’t eerste gezicht. Hij neemt haar meteen onder zijn gespierde vleugels. Maar Lila weet niets van zijn grote geheim: hij kan niet lezen...

Just Charlie

| CC Strombeek - Schouwburg
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Wanneer Charlie de bal aan de voet heeft, hangt er magie in de lucht - een talent waar veel jongens van dromen. Ze kan zelfs profvoetballer worden, wat haar vader nooit is gelukt. Maar Charlie voelt zich een vreemde in haar eigen lichaam, een meisje opgesloten in een jongenslichaam...