Volwassenen Educatie Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

Waar haalt Jan Michiels zijn mosterd voor de uitvoering van de muziek van Maurice Ravel? U verneemt het tijdens dit lezing concert waar Jan grasduint in het piano en ander werk van deze Franse componist. Centraal staat het werk 'Miroirs' voor piano dat hij ook integraal zal uitvoeren. 

In het kader van 'Focus op Maurice Ravel'

Jan Michiels won verschillende wedstrijden waaronder finalist in de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij gaf masterclasses in London, Murcia, Hamburg, Oslo, Montepulciano, Szombathely (Bartokfestival) en was jurylid in verschillende wedstrijden (Brussel, Bolzano, ...) In 2011 behaalde hij een doctoraat in de kunsten (met grootste onderscheiding) na de presentatie van een 'teatro dell'ascolto', geïnspireerd door de 'nieuwe Prometheus" van Luigi Nono. Jan Michiels treedt regelmatig als solist of in kamermuziekverband op in diverse muziekcentra in Europa en Azië met onder andere dirigenten als Angus, Asbury, Baudo, Blunier, Boreycko, Edwards, Eötvös, Guerrero, Holliger, Latham-König, Kamu, Märkl, Meylemans, Nézet-Séguin,  Ono, Pfaff, Rahbari, Rundel, Soustrot, Stern, Tabachnik, Tamayo, Zagrosek, Zender - maar ook met dansproducties van Anna Teresa De Keersmaeker, Vincent Dunoyer en Sen Hea Ha. Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag.

Gerelateerde events

Art Nivo

vanaf - | Piereman
Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019
Art Nivo is een beeldend atelier voor volwassenen met een lichte tot matige mentale beperking. Onder begeleiding van een vertrouwde begeleid(st)er van de instelling en een Art Nivobegeleider, ontplooit de groep zich tot een volwaardig onderdeel van het ‘Atelier Beeldende Kunst’.