Seizoen 2020-2021 Film


Op de ochtend van haar zestigste verjaardag stapt Lara op een stoel voor het geopende raam, klaar om te springen. Gelukkig gaat net de deurbel. Eigenlijk zou ze die avond net dubbel feest moeten vieren, want haar zoon Victor zal het belangrijkste pianoconcert van zijn loopbaan geven. Lara was altijd de drijvende kracht achter zijn muziekcarrière, die ze tot in de puntjes heeft uitgestippeld. Maar nu is Viktor al weken onbereikbaar en niets wijst erop dat Lara welkom is op het concert. Hoe meer toenadering ze zoekt, hoe meer de gebeurtenissen aan haar controle ontsnappen.

In 2013 won regisseur Jan-Ole Gerster met zijn debuutfilm Oh Boy de Europese Film Award voor Beste Debuut. Die film werd vooral gedragen door acteur Tom Schilling - die nu ook de rol van Victor speelt - als de melancholische, zachtaardige Niko die rondzwerft door Berlijn. Met zijn nieuw hoofdpersonage neemt Gerster meer risico’s: Lara is immers verre van sympathiek. Met ijzeren hand domineert ze niet alleen haar zoon, maar iedereen rondom haar. En toch slaagt Gerster erin om de kijker langzaam maar zeker te winnen voor Lara. Dit is ongetwijfeld ook de verdienste van de actrice Corinna Harfouch die de sluimerende kwetsbaarheid van Lara wonderwel subtiel laat doorschemeren doorheen haar grillige, dominante gedrag. Een meeslepende film over de grens tussen passie en obsessie, stimuleren en tiranniseren, je kind ontplooien of net versmachten.

 

PERS

"Wie zich overgeeft aan het rustige verhaal en het gecompliceerde titelpersonage, ervaart een slimme, volwassen en intrigerende karakterstudie." ★★★★ - Cinemagazine

"Lara is de bevestiging van zijn [Jan-Ole Gerster's] talent. " ★★★1/2 - Humo

"Een ontroerende deconstructie van de künstlerfilm." ★★★ - Filmmagie

"Lara is een cinematografisch mooie film, met diepe kleuren en veelzeggende beelden." ★★★ - De Standaard

 

Regie: Jan-Ole Gerster / Cast: Tom Schilling, Corinna Harfouch, Rainer Bock, Maria Dragus, e.a. / Duits gesproken NL/FR ondertiteld / Duitsland, 2019 / Speelduur: uur: 1u38'

Gerelateerde events

Everyday Magic Ensemble

De Residenten

| Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 De Residenten
Erik Thielemans studeerde aan de Antwerp Jazz Studio en kreeg drumlessen van Billy Hart. Maar hij neemt geen genoegen met het label 'jazzdrummer'. Deze eigenzinnige percussionist mijdt alle hokjes. Meer dan ooit spitst Thielemans zich toe op soloprojecten, waaronder deze Everyday Magic Ensemble.

CHVE & gasten

De Residenten

| Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 De Residenten
Colin H. van Eeckhout (CHVE) kennen we het beste als frontman van de intense postmetalband AMENRA. Maar ook solo is hij indrukwekkend. Samen met collega Lennart Bossu en contrabassist Pieter-Jan Van Assche (Innerwoud) komt hij tijdens zijn residentie in Cc Strombeek werken aan nieuw materiaal.

Zero Years Kid

De Residenten

| Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 De Residenten
De Belgische rietblazer en multi-instrumentalist Joachim Badenhorst is niet voor één gat te vangen. En ook met Zero Years Kid laat hij zich weer van een andere kant zien. In dit soloproject flirt Joachim met Nederlandstalige pop en zweverige elektronica, maar met de nodige humor.