Jazz Theater Podium Podium 2018-2019


VOORSTELLING IN WESTRAND

‘Het is een mistige dag in het najaar, mijn omgeving is in nevels verdwenen. Later op de ochtend klaart de lucht op, ik kan weer verder kijken, bomen en huizen nemen scherper contouren aan. Tegen het middaguur breekt eindelijk de zon door, de wolken drijven uit elkaar, en de horizon verruimt tot de verre lijn waarbinnen alle dingen in een groot verband worden verenigd: de wereld is een landschap geworden.’ (uit: Filosofie van het Landschap van Ton Lemaire bij AMBO)

Als kind is ‘ons landschap’ misschien wel de kinderkamer, of een plek op zolder bij grootvader en grootmoeder, een plek waar we spelen en ontdekken. Als volwassene is het landschap misschien de rust van het platteland en, of net niet, de drukte van een stad. Josse De Pauw geeft een stem aan ons landschap.

Dat stalletje was mijn vroege landschap. Het kon nu evengoed in het SMAK of het M HKA staan. Een installatie. Een bezorgdheid. Daar is de facteur weer, de bezorger. Er stond een klein bankje in het stalletje. Een zitje op maat van een zevenjarige. Het was fijn kijken daar, in het halfduister, de wild dwarrelende stofdeeltjes die een lichtstraal zochten die door het dakvenster viel, het onverwacht kraken van de balken, en alles zo goed geordend, rustig, overzichtelijk, soort bij soort. Een tempeltje. Ik heb het aan Kris Defoort verteld en hij begrijpt het zegt hij, hij hoort er muziek bij. Hij haalt er Nicolas Thys en Lander Ghyselinck bij.

Het Kris Defoort Trio en Josse De Pauw in concert: a concert called landscape. Over hoe je, als je naar het heelal kijkt, het stalletje van je grootvader ziet.


Concept, regie & spel: Josse De Pauw 
Muziek: Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Nicolas Thys & Lander Gyselinck) 
Scenografie & licht: Herman Sorgeloos 
Productie: LOD muziektheater 
Coproductie: deSingel Antwerpen

Ikv De Blik van Bruegel


Gerelateerde events

Nostalgia

Trio In Bocca Al Lupo

| Eldorado
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
‘In Bocca al Lupo’ betekent letterlijk 'in de bek van de wolf', maar het is ook een Italiaans gezegde voor veel geluk, succes! Succes is ook het sleutelwoord voor dit nieuwe trio met Alano Gruarin (piano), Tim Finoulst (gitaar) en Carlo Nardozza (trompet).
Tickets

Teun Verbruggen Quartet

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2018-2019
Met: Nicola Andrioli (piano), John Ruocco (klarinet, saxofoon), Nathan Wouters (bas), Teun Verbruggen (drums). Met zijn typische frisse Teun-touch zoekt hij met dit nieuwe kwartet naar een gebalanceerd midden tussen respect voor de muzikale traditie en zijn eigen unieke taal.
Tickets