Actueel Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018

In 2017 komt het kleinste museum ter wereld naar Strombeek. De KMD - Kunsthalle Marcel Duchamp|Forestay Museum of Art werd opgericht in 2009 in het Zwitserse Cully en is gewijd aan het denken van één van de belangrijkste en markantste kunstenaars van de twintigste eeuw: Marcel Duchamp (1887-1968).

De tentoonstelling 'Les Cent Ans de la «Fontaine» de Marcel Duchamp' brengt hommage aan het iconische werk 'Fontein',  een industrieel vervaardigd urinoir op een sokkel en wellicht Duchamps bekendste readymade. Hierme kwam exact honderd jaar geleden het begrip 'kunst' op losse schroeven te staan. De tentoonstelling van Stefan Banz en Caroline Bachmann onderzoekt de invloed en receptie van dit werk in de moderne en hedendaagse kunst. 
Lees hier de volledige tentoonstellingstekst van Stefan Banz.

 

 

Met de steun van Pro Helvetia. Swiss Arts Council.

Pro Helvetia


Gerelateerde events

Va & Lies (6-10j.)

| Cc Strombeek
Kinderen Educatie Seizoen 2017-2018
We hebben even moeten zoeken naar Va & Lies, maar vonden ze uiteindelijk terug in een piepklein kamertje. Na vijf jaar zien ze er wat stoffig, ouder en anders uit, maar dat belet ons niet om de één, twee, drie… valiezen vol pittig gestoorde opdrachten nog eens te openen.
Tickets