Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Een hedendaagse Shakespeare-tragedie over ijdele machthebbers, grote idealen, persoonlijk belang, trouw en verraad.

Ook na zijn succesvolle bewerking van Romeo en Julia voor HETPALEIS, bleef de interesse van Simon De Vos voor het Shakespeare-repertoire springlevend. In 'King Lear' wordt de oude, gelijknamige tragedie vertaald naar de actuele Europese politiek. Moet de Europese Unie opnieuw gesplitst worden? De speculaties zijn levendiger dan ooit in dit moderne koningsdrama. Maar komt men ook tot een besluit? Alleen al het speculeren erover zorgt namelijk voor scheuren, onrust en beslissingen die de eenheid en de verbondenheid doen kraken, net zoals in het echte Europa waarin sentimenten en persoonlijke belangen vaak de werkelijke macht en onmacht verhullen.

Simon De Vos’ King Lear is een hedendaagse tragedie over het verschil tussen idealisme en de politieke realiteit, over hoe persoonlijke sentimenten invloed hebben op de politieke agenda.

 

Tekst: Shakespeare | Tekstbewerking en regie: Simon De Vos | Spel: Simon Boer, Evgenia Brendes, Nona Buhrs, Bram De Win, Jan Hammenecker, Michaël Pas, Scarlet Tummers, Krisjan Schellingerhout, Kaspar Schellingerhout, Jobst Schnibbe | Vormgeving: Mark Van Denesse | Kostuumontwerp: Lies Van Assche | Dramaturgie: Bart Van den Eynde | Compositie: Stijn Cole

Gerelateerde events

Sue me Modderfokker

SKaGEN/Mathijs F Scheepers

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Na ‘Survival of the Fittest’ en ‘Garmisch-Partenkirchen’ kruipt Mathijs F Scheepers met grote graagte wederom solo op de planken, bijgestaan door muzikant Tim Clément. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak.
Tickets

King Lear

Toneelgroep Maastricht

| Westrand - Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Niet te missen klassieker, bol van gekonkel, verraad, onrecht, verderf en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Met Dirk Roofthooft, Huub Stapel e.a.
Tickets

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets