Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Een hedendaagse Shakespeare-tragedie over ijdele machthebbers, grote idealen, persoonlijk belang, trouw en verraad.

Ook na zijn succesvolle bewerking van Romeo en Julia voor HETPALEIS, bleef de interesse van Simon De Vos voor het Shakespeare-repertoire springlevend. In 'King Lear' wordt de oude, gelijknamige tragedie vertaald naar de actuele Europese politiek. Moet de Europese Unie opnieuw gesplitst worden? De speculaties zijn levendiger dan ooit in dit moderne koningsdrama. Maar komt men ook tot een besluit? Alleen al het speculeren erover zorgt namelijk voor scheuren, onrust en beslissingen die de eenheid en de verbondenheid doen kraken, net zoals in het echte Europa waarin sentimenten en persoonlijke belangen vaak de werkelijke macht en onmacht verhullen.

Simon De Vos’ King Lear is een hedendaagse tragedie over het verschil tussen idealisme en de politieke realiteit, over hoe persoonlijke sentimenten invloed hebben op de politieke agenda.

 

Tekst: Shakespeare | Tekstbewerking en regie: Simon De Vos | Spel: Simon Boer, Evgenia Brendes, Nona Buhrs, Bram De Win, Jan Hammenecker, Michaël Pas, Scarlet Tummers, Krisjan Schellingerhout, Kaspar Schellingerhout, Jobst Schnibbe | Vormgeving: Mark Van Denesse | Kostuumontwerp: Lies Van Assche | Dramaturgie: Bart Van den Eynde | Compositie: Stijn Cole

Gerelateerde events

Europa in de herfst

Theater Malpertuis

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Het is onrustig in de wereld. Zeven jonge acteurs met een diverse achtergrond verdiepen zich in de actualiteit en zoeken naar antwoorden. Door zichzelf en anderen vragen te stellen. Maar ook door te spelen. Want waar de theorie tekort schiet, kan het toneelspelen verhelderend werken...
Tickets

Tips & Tricks

Sarah Eisa & Anouk Sturtewagen

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Wat doet verhuizen met een mens? Ontwapenende filosofische zoektocht naar thuis, boordevol levenswijsheid, humor en praktische tips.
Tickets

Doek

Daan Hugaert en Katelijne Verbeke

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Twee topacteurs in een spitante komedie met uitermate scherpe en geestige tekst van Maria Goos (Cloaca), bekroond met de AVRO Toneelpublieksprijs.
Tickets