Expo / Museumcultuur Archief


Klik hier voor de publieksbrochure
Klik hier voor
Kameleon
een boekje met vragen, opdrachten en weetjes voor kinderen en families.

 

Van 18 november tot en met 18 december 2016 presenteert Museumcultuur Strombeek/Gent Kimsooja, Weaving the World, een solotentoonstelling van de Zuid-Koreaanse kunstenares Kimsooja. Deze in New York levende kunstenares wordt beschouwd als één van de belangrijkste Koreaanse kunstenaars van haar generatie. Haar tentoonstellingen zijn steevast gericht op ervaringen die niet met exacte woorden te beschrijven zijn. 

Haar concept voor Cc Strombeek, opgevat als een presentatie én extensie van de tussen 2010 en 2016 tot stand gekomen filmreeks Thread Routes, is uiterst fragiel en vrouwelijk en appelleert aan een mix van (handgemaakt) textiel, architectuur en de ongrijpbare kosmos.

De tentoonstelling Kimsooja, Weaving the World wordt een 'beleving' waarin textiel de aanleiding wordt voor een humaan-filosofische en kleurrijke kijk op ons leven.

Naast de presentatie in Cc Strombeek toont Kimsooja in het Koreaans Cultureel Centrum het recente werk Bottari - to the victims of Brussels violence. Het is een variant op de felgekleurde en rijk versierde kledingbundels die ze sinds 1992 in verschillende contexten en constellaties heeft gepresenteerd onder die naam. Kimsooja maakte dit ‘monument’ als herinnering aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016, gebruik makend van doeken en beddenlakens afkomstig uit Brussel.

 

Herbeluister

Sam Steverlynck, Pompidou, Klara, 1 dec 2016