Expo / Museumcultuur Archief

 


Bohemian Grove is een project van de Amerikaanse kunstenaar John Knight (1945, woont in Los Angeles, werkt in situ) van 24 maart tot 21 mei 2017 in Cc Strombeek. Het project ontleent zijn naam aan een werk dat John Knight oorspronkelijk creëerde voor Galerie Neu in Berlijn en dat in situ getoond werd in de projectruimte MD72 in 2013. Een gewijzigde versie was ook te zien in Barbara Gladstone Gallery in New York (2014). Tegelijk is in het S.M.A.K. in Gent Treize à la douzaine te zien, een werk oorspronkelijk gemaakt voor het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) in 1991.

John Knight woont in Los Angeles en werkt in situ. Recente solotentoonstellingen: Cabinet, London (2016); Redcat, Los Angeles (2016); Greene Naftali Gallery, New York (2015); Art Institute of Chicago (2015); Cabinet Gallery at Fitzpatrick-Leland House, Los Angeles (2014); Portikus, Frankfurt (2013); Galerie Neu / MD72 (2013); en Espai d’art contemporani de Castelló, Castellón (2008).


Lees verder:

Bohemian Grove, over burgers en bohemiens, Eva Decaesstecker.


Met de steun van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika
 

 

    

 

Museumcultuur Strombeek / Gent

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K. onder de noemer Museumcultuur Strombeek/Gent. Jaarlijks realiseert CC Strombeek een paar projecten waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept aan de hand van de collectie van S.M.A.K., aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties. Het doel is om een unieke interregionale samenwerking aan te gaan en een nieuw publiek in contact te brengen met de rijke collectie van S.M.A.K.  Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie gebeuren in nauwe samenwerking met S.M.A.K.