Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Theater Humor


Deze voorstelling vindt plaats in het kader van onze  zomerbar WERF1853 (van 03/07 t.e.m. 25/09). 


WERF1853
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek is een kleine oase te midden van de werken. Op reservatie én volledig coronaproof, kan je er elke vrijdagavond van begin juli tot eind september genieten van een concert, film of voorstelling.


VOORLEESTRY-OUT JOHAN PETIT
Antwerps theatermaker en cabaretier Johan Petit gaat al strunkelend door het leven. Net daar puurt hij zijn verhalen uit. Die zijn vaak komisch, soms ontroerend, maar altijd vanuit het hart. Ter voorbereiding van zijn volgende stuk ging Johan praten met een fietsenmaker die lang geleden als schipbreukeling aanspoelde op een Grieks eiland, een magazijnier die net ontslagen werd, de topman van RVA, een topmodel dat luxe jachten verhuurt aan de allerrijksten van deze wereld, een redactrice van de Libelle die haar broer verloor in een ongeluk en nog vele anderen.

 

GRAAG ZIEN
Wat hij leerde uit die interviews was dat elk van hen geliefd wil zijn en lief willen hebben. Het belangrijkste in het leven is niet het werk, maar het leven zelf. Elkaar graag zien. Speciaal voor Cc Strombeek probeert Johan een aantal stukken tekst uit. Spannend!


JOHAN PETIT EN HET MARTHA!TENTATIEF
Het Antwerpse stadsgezelschap MartHa!tentatief is een klein maar hoogst dynamisch theatergezelschap dat al jaar en dag rond stedelijke thema's werkt, met toegankelijke en vaak feestelijke voorstellingen als eindresultaat. Het vertrekt voor haar producties vaak vanuit een doorgedreven research naar haar onderwerpen.  Dit onderzoek leidt uiteindelijk tot nieuwe teksten van gezelschapsschrijvers Johan Petit en Bart Van Nuffelen. Zij nemen daarbij vaak het eigen leven als uitgangspunt.  Dit vanuit de overtuiging dat hoe persoonlijker het leven beschreven wordt, hoe universeler dit verhaal door het publiek herkend zal worden.


UNIEKE VERTELLER
Doorheen de jaren heeft het MartHa!tentatief een heel eigen en herkenbare toneeltaal ontwikkeld. De voorstellingen van Johan Petit focussen op de unieke verteller die hij is (immer frontaal, dwars door de vierde wand, virtuoos schakelend tussen de verschillende vertelstandpunten). 

Gerelateerde events

Watchapp #2: Emmi & Leo Live

SKaGeN

| Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: ‘Emmi & Leo’. ‘WatchApp #2’ gaat een hele stap verder dan #1. De personages krijgen gezichten én je zult ze ook ‘LIVE’ kunnen bewonderen. Stap opnieuw in de virtuele wereld van Emmi & Leo.
Tickets