Familie Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Castelhof Sint-Martens-Bodegem

Een muzikale, meeslepende roadmovie over groot worden. Een razend spannend verhaal over de grote levensvragen 

Voor zijn bar mitswa – zeg maar de joodse versie van de plechtige communie – moet de 13-jarige Nono gaan logeren bij een oude oom. Geen feestje dus. Nono is diep teleurgesteld. Hij wordt door zijn vader en diens vriendin Gaby op de trein gezet. Een brief met ‘instructies’ voor de reis krijgt hij net voor het vertrek in de handen geduwd. Dit is het begin van een avontuur. Een avontuur dat aanvangt met de vraag ‘wie ben ik?’ en dat via de vreemdste ontmoetingen en de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen leidt tot de onthulling van een groot geheim in Nono’s leven.

'Zigzagkind' is het razend spannende verhaal over de grote levensvragen van een jongere op de rand van de volwassenheid. Laika en Het nieuwstedelijk slaan de handen in elkaar voor een energieke, meeslepende muziektheatervoorstelling waar je - ondanks de pijn-van-het-zijn die onderhuids sluimert - vrolijk van wordt.

 

"Wow, wat sjiek!’ (dat is Limburgs voor het Hollandse ‘vet’) hoor ik een jongen van een jaar of 12 zeggen als hij tegen de verwachting in geen schouwburgzaal betreedt, maar een feestzaal. Voor hem en zijn leeftijdsgenoten is de voorstelling bedoeld, maar ook volwassenen beleven herkenbaar en relativerend plezier aan de fantasiereis van Nono, een ‘zigzagkind’, een jongen met, zoals ze dat in Vlaanderen zeggen, een hoekje af" - Theaterkrant (5 februari 2016)

"Zigzagkind koestert de bonte vormgeving, de humor in het spel en de ongegeneerde hang naar ontroering die eigen is aan Laika-creaties. Maar dit stuk dankt zijn sterke vleugels ook aan de ingenieuze manier waarop de muziek doorheen het verhaal verweven wordt. Daarin is Het nieuwstedelijk dan weer een krak" - Knack Focus (8 februari 2016)

 

Bewerking: Jo Roets en Greet Vissers | Regie: Jo Roets | Spel: Esmé Bos, Lien De Graeve, Koen Janssen, Gert Jochems, Stijn Vervoort, Ortál Vriend | Muziek: Ephraïm Cielen | Vormgeving: Peter De Bie | Kostuums: Inge Büscher, Jolene Diet | Licht en Geluid: Pieter Smet, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver | Dramaturgie: Christophe Aussems | Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken | Artistiek advies: Mieke Versyp | Advies goochelen: Tim Oelbrandt

Gerelateerde events

Chefs

Yllana

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Humor Podium Seizoen 2017-2018
Een prestigieuze chef-kok heeft zijn inspiratie verloren en stelt zijn vertrouwen in een maf team om een spectaculair recept te maken en zo de sterren van zijn restaurant te handhaven. Dit waanzinnig Spaans gezelschap nodigt je uit om mee te kijken naar wat in hun hilarische pot wordt gekookt.
Tickets

Door de Bomen (3-12j.)

Door De Bomen

| Cc Strombeek
Familie Podium Seizoen 2017-2018
Ook bij de vierde editie van deze levendige kinderkunstendag nemen we de natuur als oneindige inspiratiebron en ga je met de hele familie aan de slag! We beloven een namiddag vol plezier, cultuur en natuur. Laat je onderdompelen in een magisch natuuravontuur...

Paddington 2 (6+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2017-2018 Nieuw
In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden:... met Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jim Broadbent.
Tickets