Familie Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Castelhof Sint-Martens-Bodegem

Een muzikale, meeslepende roadmovie over groot worden. Een razend spannend verhaal over de grote levensvragen 

Voor zijn bar mitswa – zeg maar de joodse versie van de plechtige communie – moet de 13-jarige Nono gaan logeren bij een oude oom. Geen feestje dus. Nono is diep teleurgesteld. Hij wordt door zijn vader en diens vriendin Gaby op de trein gezet. Een brief met ‘instructies’ voor de reis krijgt hij net voor het vertrek in de handen geduwd. Dit is het begin van een avontuur. Een avontuur dat aanvangt met de vraag ‘wie ben ik?’ en dat via de vreemdste ontmoetingen en de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen leidt tot de onthulling van een groot geheim in Nono’s leven.

'Zigzagkind' is het razend spannende verhaal over de grote levensvragen van een jongere op de rand van de volwassenheid. Laika en Het nieuwstedelijk slaan de handen in elkaar voor een energieke, meeslepende muziektheatervoorstelling waar je - ondanks de pijn-van-het-zijn die onderhuids sluimert - vrolijk van wordt.

 

"Wow, wat sjiek!’ (dat is Limburgs voor het Hollandse ‘vet’) hoor ik een jongen van een jaar of 12 zeggen als hij tegen de verwachting in geen schouwburgzaal betreedt, maar een feestzaal. Voor hem en zijn leeftijdsgenoten is de voorstelling bedoeld, maar ook volwassenen beleven herkenbaar en relativerend plezier aan de fantasiereis van Nono, een ‘zigzagkind’, een jongen met, zoals ze dat in Vlaanderen zeggen, een hoekje af" - Theaterkrant (5 februari 2016)

"Zigzagkind koestert de bonte vormgeving, de humor in het spel en de ongegeneerde hang naar ontroering die eigen is aan Laika-creaties. Maar dit stuk dankt zijn sterke vleugels ook aan de ingenieuze manier waarop de muziek doorheen het verhaal verweven wordt. Daarin is Het nieuwstedelijk dan weer een krak" - Knack Focus (8 februari 2016)

 

Bewerking: Jo Roets en Greet Vissers | Regie: Jo Roets | Spel: Esmé Bos, Lien De Graeve, Koen Janssen, Gert Jochems, Stijn Vervoort, Ortál Vriend | Muziek: Ephraïm Cielen | Vormgeving: Peter De Bie | Kostuums: Inge Büscher, Jolene Diet | Licht en Geluid: Pieter Smet, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver | Dramaturgie: Christophe Aussems | Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken | Artistiek advies: Mieke Versyp | Advies goochelen: Tim Oelbrandt

Gerelateerde events

Bos Op Stelten (3-12j.)

Familiefestival: Magische mysteries

| Prinsenbos
Familie Animatie Festival Podium Podium 2018-2019
Bos Op Stelten staat opnieuw garant voor een feeëriek cultuurfestival op een groene locatie in hartje Grimbergen. Het Prinsenbos is die dag dé place to be voor gezinnen om op ontdekking te trekken langs tal van magische figuren en mysterieuze acts, workshops en animaties.
Tickets