Klassiek Podium Podium 2019-2020


Uitvoerders:

Shirly Laub (viool)
Tony Nys (altviool)
Karel Steylaerts (cello)
Aldo Baerten (fluit)

Programma:

Joseph Haydn - Kwartet nr. 3
Joseph Haydn - Kwartet nr. 1
Ludwig van Beethoven - Strijktrio in c opus 9 nr. 3
Wolfgang Amadeus Mozart - Kwartet in D

TrioFenix en Aldo Baerten namen in het voorjaar van 2019 in de sacristie van de abdijkerk Grimbergen zes fluitkwartetten van Joseph Haydn op die behoren tot de 2e groep van “Divertimenti af Verschiedene Instrumente”. Ze dateren uit het jaar 1777 en werden toen uitgegeven door Mademoiselle Girard te Parijs. In 1999 werden ze opnieuw ontdekt en heruitgegeven door Philippe Boucly, solo fluitist van het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.

TrioFenix, Aldo Baerten en het label ‘Le Chant de Linos’ maakten voor de eerste maal een cd-opname van deze fluitkwartetten als geheel. Het resultaat stellen ze op 12 maart voor aan het publiek.

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.