Podium 2020-2021 Podium Klassiek


Programma:
Ludwig van Beethoven - Pianotrio nr.1 op.1 in Es
Franz Schubert - Notturno in Es
Arnold Schönberg - Verklärte Nacht op.4 (arr. Steuermann)

Dit pianotrio is het eerste gepubliceerde werk van Beethoven. Het is geschreven in de klassieke stijl, maar kondigt reeds het potentieel van deze grote componist aan. 

Het ‘Notturno’ van Schubert is een laat werk dat zeer intiem en aandoenlijk is door zijn eenvoud. De lange muzikale zinnen weerspiegelen een pure contemplatieve schoonheid. Het thema van de nacht kondigt zich ook aan in ‘Verklärte Nacht’ van Schönberg, een meesterwerk van het laat Romantisme. 

Drie jonge Belgische muzikanten vonden elkaar in het Trio Aries. Zij kregen elk een brede opleiding aan wereldvermaarde instituten: Alice Van Leuven (viool) aan de Universität der Künste Berlin, Paul Heyman (cello) aan de Zürcher Hochschule der Künste en Wouter Valvekens (piano) aan de Londense Royal Academy of Music.

Het Trio Aries won in februari 2020 de kamermuziekwedstrijd ‘Supernova’  en won daarbij ook de special cd-opname prijs. Het resultaat verschijnt in 2021. 

Met: Alice Van Leuven viool| Paul Heyman cello| Wouter Valvekens piano

i.s.m. Supernova

Gerelateerde events

Landru

Het Banket / I Solisti / Vlaams Radiokoor

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Theater Klassiek
Een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden. Jan Decleir vertelt, geflankeerd door twee sopranen en vier muzikanten.
Tickets

Ghalia Benali & Romina Lishka

A Call to Prayer

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2020-2021 Podium Klassiek Wereld
Romina Lischka, thuis in de westerse klassieke muziek, en de klassieke Arabische zangeres Ghalia Benali delen in dit programma een voorliefde voor de Franse barokmuziek van Marin Marais. De impressionistische muziek van Marais treedt in dialoog met Arabische maqams en Indiase raga’s.
Tickets