Klassiek Podium Seizoen 2017-2018


"Een perfecte mix van lichtheid en virtuositeit" - Fono Forum, Juli 2013

Programma:

Joseph Haydn - Trio in C
Josef Suk - Elegie in Des Op.23
Johanna Doderer - Klaviertrio Nr.2 - Joseph Haydn gewidmet
Bedřich Smetana - Trio in g Op.15

Jeugdige energie en passie, gebaseerd op diepgaande kennis van klankwerking en muzikale structuren. Dit zijn de kwaliteiten waarmee men de muzikale symbiose van het Trio Alba, opgericht in 2008, het best kan omschrijven.

De Duitse violiste Livia Sellin, de Oostenrijks-Italiaanse cellist Philipp Comploi en de Chinese pianiste Chengcheng Zhao vonden elkaar aan de gereputeerde Kunstuniversiteit van Graz. Al snel volgden uitnodigingen van festivals en kamermuziekseries wereldwijd waaronder het Kammermusikfest van Gidon Kremer in Lockenhaus. Een mijlpaal voor het Trio Alba was ook de internationale muziekwedstrijd  ‘Schubert und die Musik der Moderne’. Dit leidde hen naar belangrijke podia zoals de befaamde reeks van het Musikverein für Steiermark en het Weense Konzerthaus.

Met de steun van


Gerelateerde events

20th Century Sax

CeDeL Saxofoonkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van de lichtvoetige ragtime dansen we ons een weg naar de zwoele tango. Van ons pittoreske Belgisch landschap reizen we naar de grootse Verenigde Staten van Amerika. Sta versteld van de veelzijdigheid van de saxofoon en laat je meeslepen in 20th Century Sax.
laatste plaatsen