Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Toon Fret (Oxalys, Het Collectief) en Veronika Iltchenko koken op traditionele wijze, met ingrediënten uit de Azerbeidzjaanse , Roemeense en Armeense keuken en de Balkan.

Programma:

Ervín Schulhoff - Sonate voor fluit en piano
Fikret Amirov - 6 stukken voor fluit en piano
Arno Babadjanian - Impromptu & Dans van Vagarsjapat
George Enescu - Cantabile Et Presto
Béla Bartók / Paul Arma - Suite paysanne Hongroise

‘Origins’ bevat ontdekkingen uit Frankrijk, Centraal-Europa en de Kaukasus. Béla Bartók komt hier samen met andere componisten uit het interbellum. Ze zijn allen geïnspireerd door de nationale muziektradities en de belangrijke artistieke omwentelingen kenmerkend voor deze periode.
Ervín Schulhoff, Fikret Amirov, Arno Babadjanian zijn drie persoonlijkheden die tot de meest vooraanstaande componisten van hun tijd en hun land behoorden, maar vandaag om diverse redenen onvoldoende bekendheid genieten.
George Enescu wordt beschouwd als dé belangrijkste Roemeense componist. Hij was ook een begenadigd violist en werkte als dirigent samen met o.a. het Philadelphia Orchestra en sterviolist Yehudi Menuhin.
Laat je verrassen door deze intense en inspirerende muziek!

i.k.v. expo Displacement and togetherness van Museumcultuur Strombeek/Gent

Gerelateerde events

Franz Schubert | Die Winterreise

Shadi Torbey (bas) & Lucas Blondeel (piano)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Lucas Blondeel bracht vorig seizoen samen met Nicolas Callot (piano) een zeer gesmaakte uitvoering van de ‘Fantasie in f’ van Franz Schubert. Nu kiest hij voor een ander meesterwerk van Schubert; de liedcyclus ‘Winterreise’.
Tickets

Roeland Hendrikx Klarinetkwintet

Virtuoos Vertoon

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
De muziek van Carl Maria von Weber verenigt virtuositeit met innige episodes. Zijn werk wordt aangevuld met klarinetkwintetten van Heinrich Bärmann, de klarinettist die Weber inspireerde, en het lyrisch kwintet van tijdgenoot Andreas Romberg.
Tickets

Raphaella Smits (gitaar)

Barok Centraal

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is Raphaella Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how. In Grimbergen brengt ze een programma dat volledig gewijd is aan de barokmuziek.
Tickets