Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

Het Flanders Recorder Quartet zet haar pleidooi voor de blokfluit verder met dit tijdloze programma: Final Chapter

Met het concertprogramma ‘Final Chapter’ levert het Flanders Recorder Quartet na 30 jaar haar visitekaartje voor een laatste maal af. De traditie wil dat het ensemble elk jubileumjaar een nieuw programma voorstelt dat niet alleen een vurig pleidooi is voor het instrument, maar eveneens de zinnen van de luisteraars streelt en hun harten sneller laat slaan. Meerdere eeuwen passeren de revue in dit finale programma. Geuren en kleuren vullen elkaar aan of zorgen eerder voor contrast. In het concert komen transcripties van orgel- en traverso muziek aan bod. Composities zijn afwisselend oud en nieuw, met twee tot de verbeelding sprekende compositieopdrachten. De onverwachte noot is voor het uptempo swing repertoire. Kortom, ‘Final Chapter’ staat voor één groot blokfluitfeest; een laatste salvo kleurrijke vuurpijlen in de nacht.

Met: Bart Spanhove, Paul Van Loey, Joris Van Goethem en Tom Beets (blokfluiten).

https://www.flanders-recorder-quartet.be/jubileum.mp3

Gerelateerde events

Voorbij de Bolero | Maurice Ravel

Lezing door Klaas Coulembier

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Lezing Volwassenen Educatie Klassiek Seizoen 2017-2018
Tám, tatatatám, tatatatám tam, tám, tatatatám, tatata tatatatatata Tám, tatata… Juist, de Bolero; hét visitekaartje van Maurice Ravel. Maar eigenlijk was de bolero meer een grap dan een echte compositie. De muzikale horizon van Ravel reikt oneindig veel verder dan dit curiosum.
Tickets

Ravel & Co

Uitstap Festival 20/21

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Maurice Ravel is één van de meest geliefde componisten van de 20ste eeuw. Dat komt niet enkel door zijn populaire Boléro, maar vooral door de melodische rijkdom en kleurenpracht van zijn muziek. Tijdens deze Ravel-dag krijg je een waaier aangeboden uit zijn delicieuze instrumentale kamermuziek.
Tickets