Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

Het Flanders Recorder Quartet zet haar pleidooi voor de blokfluit verder met dit tijdloze programma: Final Chapter

Met het concertprogramma ‘Final Chapter’ levert het Flanders Recorder Quartet na 30 jaar haar visitekaartje voor een laatste maal af. De traditie wil dat het ensemble elk jubileumjaar een nieuw programma voorstelt dat niet alleen een vurig pleidooi is voor het instrument, maar eveneens de zinnen van de luisteraars streelt en hun harten sneller laat slaan. Meerdere eeuwen passeren de revue in dit finale programma. Geuren en kleuren vullen elkaar aan of zorgen eerder voor contrast. In het concert komen transcripties van orgel- en traverso muziek aan bod. Composities zijn afwisselend oud en nieuw, met twee tot de verbeelding sprekende compositieopdrachten. De onverwachte noot is voor het uptempo swing repertoire. Kortom, ‘Final Chapter’ staat voor één groot blokfluitfeest; een laatste salvo kleurrijke vuurpijlen in de nacht.

Met: Bart Spanhove, Paul Van Loey, Joris Van Goethem en Tom Beets (blokfluiten).

https://www.flanders-recorder-quartet.be/jubileum.mp3

Gerelateerde events

Remember Vic Nees

Koor Musa Horti o.l.v. Peter Dejans

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
In maart 2018 is het vijf jaar geleden dat componist, dirigent en inwoner van Grimbergen Vic Nees overleed. Zangers, musici en getuigenissen brengen zowel de mens Vic Nees als zijn muziek onder de aandacht.
Tickets

Cantates J.S. Bach

BachPlus o.l.v. Bart Naessens

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
BachPlus verenigt topmusici die een onontbeerlijke en waardevolle ervaring hebben opgebouwd inzake historische uitvoeringspraktijk. De musici en zangers willen zich bovenal laten verwonderen over het geniale, alles overstijgend oeuvre van Bach. Bart Naessens leidt alles in goede banen.
Tickets