Podium 2020-2021 Podium Festival Theater


Het TheaterFestival zet 10 dagen lang coronaproof een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt.

Het TheaterFestival nodigt het publiek uit om nog één keer te genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van dit bijzondere seizoen.

Een jury van theaterexperts selecteerde een reeks belangwekkende voorstellingen die tijdens het TheaterFestival te zien zullen zijn.  Naast deze voorstellingen, toont het TheaterFestival niet te missen voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse TheaterFestival en eist aanstormend talent zijn plek op binnen het kader van het NieuwJong programma. De traditionele Golden Oldie is dit jaar de indrukwekkende monoloog Henry van Peter De Graef.

Het TheaterFestival 2020 vindt dit jaar plaats van 3 tot 13 september in en rond Brussel. Westrand en Cc Strombeek zijn partners van het festival. Twee voorstellingen van het festival vinden plaats in Westrand. Je kan deze voordelig boeken met je Vriendenpas! 

 

Vrijdag 4 september en zaterdag 5 september
HENRY
Peter De Graef

Op uitnodiging van het Theaterfestival speelt Peter zijn straffe monoloog ‘Henry’ uit 1997 opnieuw.

Onnavolgbaar verweeft De Graef de meest onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen die daardoor iets bovennatuurlijks krijgen. Soms vraag je je af, waar moet dit naar toe, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.

"Mijn hart heeft zich gevuld met vreugde, mijn blijdschap wordt alom weerkaatst, ‘k heb lang gedacht dat ik niet deugde, maar ‘t kwam dan toch goed op het laatst."
Uit: ‘Henry’

De Volkskrant schreef in 1997:

“Als een engel kijkt hij neer op het menselijk gezwoeg en voegt ons wijsheden toe die nog lang nazinderen in je kop. Maar De Graef is theaterdier genoeg om elk moralisme te mijden. Zijn ongeremde fantasie draait op volle toeren en lijkt alles mogelijk te maken. … Soms vraag je je af, waar moet dit naar toe, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.”

Koop hier je ticket voor vrijdag 4 september

Koop hier je ticket voor zaterdag 5 september

Koop hier je ticket voor zondag 6 september


Zaterdag 12 september
sek(s)(e)n
de Koe & mugmetdegoudentand 

Compagnie de KOE & mugmetdegoudentand werden door de jury van het Theaterfestival geselecteerd met de productie 'sek(s)(e)n'. Deze voorstelling was vorig seizoen nog te zien in Cc Strombeek; in Westrand brengen ze een dramatische lezing van de productie.

“Seks(e)(n) behoort tot het mooiste, ontroerendste en belangrijkste dat de KOE ooit gemaakt heeft [...] ongemeen geestig, spitsvondig en ontluisterend.”
Focus Knack

De voorstelling van 20u30 is intussen uitverkocht, maar er is een extra voorstelling om 15u!

Koop hier je ticket voor zaterdag 12 september om 15u 

Gerelateerde events

Landru

Het Banket / I Solisti / Vlaams Radiokoor

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Theater Klassiek
Een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden. Jan Decleir vertelt, geflankeerd door twee sopranen en vier muzikanten.
Tickets

Tristano

Ensembletheater Antwerpen

| Westrand Dilbeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
'Tristano', van de Zweedse schrijver Lars Norén, wordt in opdracht van dit nieuwe gezelschap voor het eerst in het Nederlands vertaald door Karst Woudstra. We kijken binnen in het leven van drie bevriende joodse high-society koppels, die samen eten, opscheppen over hun reizen en klagen over hun werk
Tickets

Realtime

Dries Gijsels

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
In 'Realtime' volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij. Geselecteerd voor Theaterfestival 2020.
Tickets