Scholen 2020-2021 Scholen Kleuter onderwijs

 2e en 3e kleuterklas 

 Begeleide tentoonstellingstocht 

 

Tijdens een begeleide tentoonstellingstocht worden kleuters zintuiglijk en geestelijk geprikkeld via speelse doe- kijk- en denkopdrachten. We kijken, starten een gesprek, spelen en zoeken naar invalshoeken die perfect aansluiten bij hun leefwereld en de kunstwerken. Vanzelfsprekend krijgen de kinderen ook de kans om zelf creatief aan de slag te gaan.

Het tentoonstellingsaanbod van Museumcultuur Strombeek/Gent is een samenwerking tussen Cultuurcentrum Strombeek en de collectie van S.M.A.K. (het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent). Dat wordt aangevuld met werk van andere kunstenaars. Het Cultuurcentrum vormt zo een open plek waar kinderen kunst kunnen ontdekken.

02.10.2020 tot 10.12.2020: 
Anouk De Clercq is een Belgische kunstenaar. Ze denkt na over mogelijke werelden en maakt video’s waarnaar je zowel kan kijken en luisteren.

 

08.01.2021 tot 03.03.2021: 
De expo Through Her (True Her) toont werk en vertelt persoonlijke verhalen van vrouwelijke kunstenaars met Afrikaanse roots.


Een bezoek aan deze tentoonstelling is mogelijk tijdens de tentoonstellingsperiode op dinsdag, woensdag, donderdag van 9.30u tot 11.30u of op dinsdag en donderdag van 13u tot 15u, na overleg met de tentoonstellingsgids(en).

Max. 30 leerlingen per rondleiding.

Duur: 2 uur.

Tickets: € 6 per leerling (leerkracht en extra begeleid(st)er gratis).

Wil je als school of leerkracht uitgenodigd worden op de vernissages in Cultuurcentrum Strombeek? Dan kan je je vrijblijvend inschrijven op de digitale nieuwsbrief via: www.ccstrombeek.be