Cultuuraanbod op maat van het secundair onderwijs

Hieronder vind je een overzicht van alle podiumvoorstellingen, bijbehorende workshops, en kwalitatieve en/of verfrissende films die we in het schooljaar 20-21 in Cc Strombeek aanbieden voor klassen uit het secundair onderwijs. 

Bovenop bieden we een filmworkshop ‘Framing in beeld aan o.l.v. JEF en is er de mogelijkheid om in te schrijven voor een expobezoek (al dan niet met discussiegroep) in Cc Strombeek.

Inschrijven?
Klik op de titel voor meer info. Inschrijven kan je door het formulier onder elke voorstelling in te vullen.
Deze inschrijving is nog niet definitief. Aanvragen worden pas later bevestigd van zodra er meer zicht is op de precieze maatregelen voor schoolvoorstellingen.

Hier formuleren we graag nog even het verdere verloop van de (aangepaste) inschrijvingsprocedure. Dit document bevat ook alle info over afwezigheden, annulering en facturatie.

Wat met de coronacrisis?
We weten nog niet hoe deze situatie verder evolueert. Indien er volgend schooljaar nog steeds (of opnieuw) overheidsmaatregelen gelden, en de leerlingen mogen geen voorstellingen bijwonen, dan rekenen wij uiteraard niets aan. Als de voorstellingen toch kunnen doorgaan onder bepaalde voorwaarden, zullen wij ons uiterste best doen om samen met de makers naar een oplossing te zoeken (bv. kleinere groepjes, voorstelling per school, stoelen tussen laten, voorstellingen in de klas…).

Extra 

  • We selecteerden drie films met omkadering op vaste tijdstippen. Daarnaast kan je desgewenst ook een film selecteren uit een door ons samengestelde filmlijst, die we op uw vraag in overleg kunnen inplannen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Met leerlingen van de derde graad kan u ook in kleinere groepen de avondvoorstellingen meemaken. Geïnteresseerd? Neem dan zeker contact met ons op en we onderzoeken samen wat haalbaar is.

Heb je nog vragen, aarzel niet me te contacteren:  evi.van.humbeeck@ccstrombeek.be

Veel plezier met het ontdekken van ons aanbod voor de secundaire school.

Graag tot snel in Cultuurcentrum Strombeek!

Overzicht (film)voorstellingen en projecten

 Datum   Uur 
 (Optie)
 Klas   Genre   Titel   Locatie
 di 27/10/20    13.30u   3e graad   Project / Theater  Jihad Van Liefde  Cc Strombeek 
 wo 28/10/20    (10u)   3e graad   Project / Theater  Jihad Van Liefde  Cc Strombeek
 di 17/11/20   (10.30u) 
 13.30u 
 1e graad   Project / Theater  Rita  Cc Strombeek
 di 24/11/20   9.30u 
 (13.30u) 
 2e, 3e graad   Film  Hors Normes  Cc Strombeek
 do 28/01/21   9.30u 
 (13.30u) 
 (2e), 3e graad    Film + nagesprek    STRMBK  Cc Strombeek
 di 09/02/21   9.30u 
 (13.30u) 
 1e, 2e graad  Film  Psychobitch  Cc Strombeek
  di 16/03/21   (10.30u) 
 13.30u 
 2e, (3e) graad   Project / Muziek  Grand Theft Audio 3.0.    Cc Strombeek

Filmworkshop: Framing in beeld

i.s.m. JEF vzw

| op school
Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs
Filmeducatie 2e, 3e graad
Ontdek op een actieve, creatieve manier hoe onze blik wordt gekleurd en beïnvloed door de media. Wist je dat één beeld wel 100 betekenissen kan hebben? Tijdens deze workshop leren de leerlingen creatief en kritisch omgaan met zulke beelden.

STRMBK

| Schouwburg Cc Strombeek
Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs
Film 3e graad (en 2e graad)
STRMBK is een verhaal over schijnbaar kleine, ondeugende feiten, met grote gevolgen. Een verhaal van een jongere die kansen wil grijpen maar door het verleden wordt ingehaald. Over vriendschap, plezier, grenzen en zoektocht naar een plek in de maatschappij.

Psychobitch

| Schouwburg Cc Strombeek
Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs
Fim 1e en 2e graad
Een sterk portret, regelrecht van tussen de schoolbanken gedraaid in Noorwegen. Een indringend verhaal over keuzes en dilemma’s. En over eerlijk zijn: je bent wie je bent, en iedereen mag het weten.

Grand Theft Audio

DJ Bobby Ewing

| Schouwburg Cc Strombeek
Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs
Project 2e (en 3e) graad.
In de muziekwereld leent, steelt en kopieert iedereen van elkaar. Al dan niet met toestemming. Dat wordt duidelijk in 'Grand Theft Audio 3.0.' o.l.v DJ Bobby Ewing. In de aansluitende workshop gaan de jongeren zelf aan de slag met hun favoriete muziek.