Podium Podium 2019-2020 Theater


‘Een auto die in een ravijn te pletter valt, repareer je niet.
Een trein die ontspoort, probeer je niet weer op de rails te zetten.
Je laat het erbij en vergeet het.’


Bernard-Marie Koltès schetst in 'Roberto Zucco' de op- en ondergang van een antiheld. In vijftien taferelen - soms pijnlijk, soms hilarisch - weet de jonge Zucco, ondanks zijn gruweldaden, sympathie op te wekken bij omstaanders en slachtoffers. Omringd door personages die vastzitten in hun ongeluk, overtroeven Zucco’s daden hun inhoud. Wie struikelt over goed of kwaad, als er eindelijk iets beweegt?

NOK is een groep van zeven jonge speler-makers, die samen afstudeerden aan LUCA Drama. 'Roberto Zucco' is hun eerste collectieve wapenfeit. Ze zoeken naar een frisse enscenering van modern repertoire en naar humor en schoonheid in een donker verhaal.

Roberto Zucco wordt gemaakt in kader van 'Eigen Kweek', de samenwerking van tien Vlaams-Brabantse cultuurcentra rond talentontwikkeling voor de podiumkunsten. Deze centra slaan voor het vijfde seizoen de handen in elkaar om nieuw, straf talent in de regio te ontdekken, kansen te geven, op de rails te zetten en te laten schitteren. Het gaat expliciet om makers die professioneel hun eerste stappen zetten; dus net komen piepen of nog aan een opleiding bezig zijn en afstuderen. We ondersteunen jonge makers, zowel financieel, productioneel, communicatief als inhoudelijk door ze repetitieruimte aan te bieden, technische ondersteuning, première- en speelplekken te geven, dramaturgisch te adviseren en via pers en promotie. De voorbije seizoenen hebben vijf theatergroepen of -makers de 'Eigen Kweek' ondersteuning gekregen: Lieden op Zee, Het Raf, Collectief dOFt, Matthias Van de brul en Anke Jochems. Met de tien centra bieden wij deze makers, die aan het begin van hun parcours staan, een eerste introductie bij het publiek maar ook bij collega-programmatoren. Dit seizoen is het dus de beurt aan NOK.

De tien cultuurcentra van het Eigen Kweek platvorm zijn: CC De Borre Bierbeek, CC Diest, CC ‘t Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ‘t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen, Kunst en Cultuur St Pieters Woluwe vzw en 30CC Leuven.


van/met: Anaïs Jansen, Anke Somers, Egon Schoelynck, Ellis Meeusen, Kyra Verreydt, Runa Robbroeckx, Tom Voet
tekst: Bernard-Marie Koltès (vert. Thérèse Cornips)
coaching: Johan Knuts
beeld: Karen van der Slikke


Gerelateerde events

Bagaar

Toneelhuis / Arsenaal / Lazarus

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Guy Cassiers zet zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel. In combinatie met LAZARUS is dat gegarandeerd een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.
laatste plaatsen

Mannen

J. Cleymans, Coco Jr., J. Van Hyfte, H. Damen

| Schouwburg Cc Strombeek
Humor Podium Podium 2018-2019
Jelle Cleymans, Coco Jr., Joost Van Hyfte en Hubert Damen zetten alles op alles om de kloof tussen man en vrouw te dichten. Met toepasselijke liedjes wordt er een antwoord geformuleerd op de vraag die je niet durfde stellen, maar wel wilde weten.
laatste plaatsen

Willie Wartaal

Opening Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Pop-upterras Muziek Podium
The one and only Willie Wartaal (bekend van de Jeugd van Tegenwoordig) opent dit jaar het Zomers Pop-Upterras van Cc Strombeek!