Klassiek Podium Podium 2019-2020


Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is Raphaella Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how.

Programma:

Maria M.Ponce - Suite en la menor
Henry Purcell - Suite no.2
Georg Philipp Telemann - Fantasie no.9
Johann Sebastian Bach - Partita Secunda BWV 1004, Chaconne

Op haar onnavolgbare wijze bespeelt ze achtsnarige gitaren en historische instrumenten. Meer dan drie decennia is ze een vaste waarde op de internationale concertpodia en muziekfestivals. Voor het recital in Grimbergen, dat volledig gewijd is aan de barokmuziek, brengt ze een John Gilbert gitaar (1980) mee. Alle werken, origineel geschreven voor viool, luit of klavecimbel, herwerkte ze voor deze achtsnarige gitaar. Hiervoor ging ze naar de essentie van de barokmuziek. Het leverde in 2018 ook een nieuwe cd op bij haar vast cd-label ‘Accent’.

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.