Bagaar

Toneelhuis / Arsenaal / Lazarus

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Guy Cassiers zet zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel. In combinatie met LAZARUS is dat gegarandeerd een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.
laatste plaatsen

Mannen

J. Cleymans, Coco Jr., J. Van Hyfte, H. Damen

| Schouwburg Cc Strombeek
Humor Podium Podium 2018-2019
Jelle Cleymans, Coco Jr., Joost Van Hyfte en Hubert Damen zetten alles op alles om de kloof tussen man en vrouw te dichten. Met toepasselijke liedjes wordt er een antwoord geformuleerd op de vraag die je niet durfde stellen, maar wel wilde weten.
laatste plaatsen

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

BRAP collective

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2018-2019 Pop-upterras
BRAP collective is een vzw die reggae en dancehall in hun puurste vorm willen promoten in Brussel en omstreken. 14 juni staan ze op het Zomers Pop-Upterras!

Arumbo

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Pop-upterras Muziek Podium Podium 2018-2019
De Brusselse muziekgroep Arumbo, bestaande uit 7 muzikanten, speelt voornamelijk fusion, wereldmuziek en rumba. Op 28 juni op het terras van Cc Strombeek!

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Zomerafsluiter: Iedereen held(in)! (3+)

i.s.m. Gemeentebestuur Grimbergen, OCMW Grimbergen

| Vandernootpark
Kinderen Familie Podium Podium 2019-2020 Educatie 2019-2020
Altijd al gedroomd van ‘held(in) voor één dag’? Vandaag zorgen wij ervoor dat je kan glimmen van trots! Via tal van activiteiten beleef je een namiddag vol ‘divaplezier en heldengeweld’ samen met (o)ma of (o)pa. Spelen, zich amuseren en vooral buiten zijn staan op het zomers menu!

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Pop-upterras Muziek Podium Podium 2018-2019
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken

Sell me your coat

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Pop-upterras Muziek Podium Podium 2018-2019
Sell Me Your Coat, SMYC voor de vrienden, speelt graag een mix van genres: alternative, pop, punk... De leden zijn afkomstig uit Grimbergen, Meise, Vilvoorde, een thuismatch dus op 14 september op ons terras ;-)

Raymond van het Groenewoud (première)

Glorieuze Bevrijding

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Raymond heeft ’t oud zot en trekt opnieuw op tournee. Zonder moraal en zonder vaste setlist. Gewoon songs spelen waarmee hij die ochtend is opgestaan. De ene avond zullen het 'meisjes' zijn, de andere avond dan weer 'twee meisjes'. Zoals een oude jazzmuzikant. Glorieus, maar nooit moe!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.

KNAUS

Brut / Alexia Leysen

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (SKaGeN, DegrotemonD, DeKleineOorlog) kruipt in de huid van cultauteur Karl Ove Knausgård.

Binti (8+)

Filmfratsen

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Podium Podium 2019-2020 Film
Tijdens het nieuwe concept ‘Filmfratsen’ op zondag, trakteren we het jonge volkje op een experimenteerlab rond film & multimedia gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).

Till it's over

SKaGeN

| S.M.A.K.
Podium Podium 2019-2020 Theater
Cross-disciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse schilder en beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema's burgeroorlog, tederheid en wraak.

Roberto Zucco

Collectief NOK

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
NOK dat zijn zeven jonge speler-makers, die samen afstudeerden aan LUCA Drama.' Roberto Zucco' is hun eerste collectieve wapenfeit. Ze zoeken naar een frisse enscenering van modern repertoire en naar humor en schoonheid in een donker verhaal.

The Sound of Movies

De Koninklijke Muziekkapel van de Marine

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Voor de zesde keer organiseert de 10de Groep Communicatie- en informatiesystemen uit Leopoldsburg in samenwerking met de gemeente Grimbergen zijn jaarlijks peterschapsconcert. Dit jaar brengt de Koninklijke Muziekkapel iconische filmmuziek door de jaren heen ten voordele van 2 goede doelen.

dddddddddduettttttttttttttttttttttttt

Dan Mussett & Laurent Delom

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
In hun allereerste voorstelling samen gaan dansers Dan Mussett en Laurent Delom op zoek naar de perfecte symbiose. Wat gebeurt er wanneer twee individuen hun eigenheid opgeven voor een eenheid die hen overstijgt?

Eriksson Delcroix

Riverside Hotel Tour

| Eldorado
Muziek Podium Podium 2019-2020
Met hun nieuwe album stapt Eriksson Delcroix uit het donker. Zelfverzekerd verlaten ze hun natuurlijke omgeving, hun muzikale comfortzone. Terwijl hun vorige albums zeer melancholisch klonken, horen we hier een band die in een zeer dansbare groove terechtkwam. Het spelplezier spat van de snaren!

Ensembl'Arenski

Beethoven - Enescu - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
In 2017 werd Ensembl’Arenski winnaar van Supernova, een wedstrijd voor jong klassiek talent. De jonge vrouwen kijken met een frisse blik naar het ‘grote repertoire’. Tegelijk laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken.

A concert called Landscape

LOD/Josse de Pauw/

| Kunstacademie Dil'Arte
Jazz Theater Podium Podium 2019-2020
Deze voorstelling in Westrand Dilbeek is uitgesteld naar 12 oktober 2019. Na 'An Old Monk' delen Josse De Pauw en het Kris Defoort Trio opnieuw het podium. Over hoe je, als je naar het heelal kijkt, het stalletje van je grootvader ziet.

Pascale Platel, Roos Van Acker & Nele Van den Broeck

Totdatzeerdoet

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Humor
Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck gaan in deze hilarische voorstelling samen op zoek naar dé liefde, maar verwarren die soms met wellust. Met trom en paukenslag, met gefluister, gezang en gelach. Maar vooral met heel veel goesting!

Race

ARSENAAL

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Theater Podium Podium 2019-2020
Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck, Johan Dehollander en Aurelie Di Marino onderzoeken in 'Race' hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet.

Echo Collective

Plays Amnesiac (Radiohead)

| Schouwburg Cc Strombeek
Klassiek Podium Podium 2019-2020 Muziek
In 2016 vroeg Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) Echo Collective om Amnesiac van Radiohead te bewerken en het te laten klinken als een klassiek meesterwerk. Dankzij een indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en elektronica, zorgen ze voor een intense live ervaring.

The Big Drop-Out

Hof Van Eede

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Wat als je er nu eens gewoon mee zou stoppen? Je werk, het geregelde leven, dat waar je goed in bent, wat je bepaalt. Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Manon De Baecke, Mitch Van Landeghem stellen zich de vraag waarom die droom zo verleidelijk is...

Roosbeef (NL)

| Westrand Dilbeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Na twee jaar absolute radiostilte is Roosbeef helemaal terug, samen met Sun Sun Sun Orchestra. Het blijkt de perfecte combinatie te zijn: Roosbeef met haar Hollandse, felroze, soms schreeuwerige, maar altijd poëtische rock-'n'-roll en Sun Sun Sun, dat altijd op zoek is naar muzikale uitdagingen.

Johannes Verschaeve, Jan Hautekiet, Roland, Jan Douwe Kroeske

Histrylogie, het verhaal van de 2 meter sessies

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Ruim 1500 sessies werden er gespeeld tijdens de '2 Meter Sessies' met o.a. Coldplay, Nirvana, Triggerfinger… Nu komt Jan Douwe Kroeske met Johannes Verschaeve (The Van Jets), Roland en Jan Hautekiet het verhaal van meer dan 30 jaar ontmoetingen, herinneringen en ontroerende momenten vertellen.

Knetter (10+)

Ultima Thule

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Familie
Knetter. Of het verlangen naar hoe het ooit was maar misschien nooit is geweest. Alles hangt af van hoe je de dingen bekijkt.

Northern Lights

BRYGGEN | Strijkorkest Brugge

| Abdijkerk Grimbergen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
Onder de naam BRYGGEN begint topvioliste Jolente De Maeyer aan een nieuw verhaal voor het Kamerorkest Brugge. In Grimbergen kan je het eerste seizoen meemaken van dit professionele strijkorkest dat als enige in België zonder dirigent functioneert.

Adriaan Van den Hoof

Ja, maar eerst een diploma (herneming)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Humor
Na een razendsnelle uitverkochte voorstelling vorig seizoen, keert Adriaan Van den Hoof dit seizoen terug om zijn gesmaakte voorstelling te hernemen. Tom ‘Pele’ Peeters flankeert Adriaan tijdens deze emotionele en komische trip waarin verschillende levensvragen gesteld worden.

Nieuwe maatjes

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Tot september nemen we tijd om jong talent te zoeken, masterproeven te ontdekken en festivalselecties te prospecteren. Dan puzzelen we een fijne avond in elkaar vol makers van de toekomst.

Hold-up Nosta

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
De hold-ups van Nosta worden stilaan een begrip. Na zeer geslaagde edities met Amenra en Hydrogen Sea zijn we alweer toe aan een derde editie. Verwacht je aan een avond vol verrassende artiesten in een ongewone setting. Zonder oogkleppen, met een open blik. Meer info volgt binnenkort via de website!

Maarten Westra Hoekzema (NL)

Tired of being young

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020 Humor
Maarten Westra Hoekzema vraagt zich terecht af wat volwassen zijn nu eigenlijk inhoudt en of het überhaupt wel nodig is om volwassen te worden. Met zijn voorstelling ‘Tired of being young’ brengt hij de perfecte mengvorm tussen comedy en theater.

Liebrecht van Beckevoort (piano)

Franz Liszt Reflections (nieuwe cd)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
‘Reflections’ is het nieuwste soloalbum van toppianist Liebrecht Van Beckevoort en brengt enkele van de mooiste werken en melodieën van Franz Liszt samen.

seks(e)(n)

de Koe

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
de Koe's eigen interpretatie van Goethes 'Die Wahlverwandtschaften', een soort 19e eeuws 'Temptation Island' over passies, driften en natuurwetten. Met Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede.

15 jaar handjes draaien (3+)

Kapitein Winokio

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Familie
‘Lang zal hij leven’! Kapitein Winokio viert 15 jaar Handjes Draaien, koekebakkevlaaien, windjes laten en vooral: 15 jaar liedjes zingen. Voor alles verzint onze Kapitein een melodietje. Jij kan dat ook! Zing maar mee. Op elk moment, elke dag, met een frons of een blije lach.

Hybris

Het nieuwstedelijk / Christophe Aussems

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Na 'Vuur', maakt Christophe Aussems een nieuwe voorstelling op basis van interviews. Hij sprak chirurgen en patiënten over wat er met hen gebeurt als het fout loopt

Kommil Foo

Oogst

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Humor Podium Podium 2019-2020
Een piano, een gitaar, een viool en hun 2 karakter-stemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren.

Kommil Foo

Oogst

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Humor Podium Podium 2019-2020
Een piano, een gitaar, een viool en hun 2 karakter-stemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren.

Wie is bang

NTGent

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Els Dottermans en Han Kerkhoffs spelen een ouder acteurskoppel dat veroordeeld lijkt om avond na avond in een scheldklassieker te staan. Nieuwe tekst van Tom Lanoye in regie van Koen De Sutter.

Michel Bisceglia plays Tim Burton

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2019-2020 Muziek
Michel Bisceglia dompelt het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. Samen met 7 muzikanten en een jeugdkoor geeft hij een alternatieve interpretatie aan de muziek uit de films van de wereldberoemde regisseur.

Toon Fret (fluit) & Veronika Iltchenko (piano)

Origins (nieuwe cd)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
‘Origins’ bevat ontdekkingen uit Centraal-Europa en de Kaukasus. Béla Bartók komt hier samen met andere componisten uit het interbellum, maar vandaag om diverse redenen onvoldoende bekendheid genieten. Laat je verrassen door deze inspirerende muziek!

Lulletje

Martha!tentatief/Johan Petit

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020 Humor
Vorig jaar liep Johan Petit zoals zovelen tegen de muur. Hij kroop zijn bed in, likte zijn wonden en krabbelde terug recht. Met "Lulletje" probeert hij te achterhalen hoe het zover kwam.

Trails & Grooves

Cassiel Gaube

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
'Trails & Groove's verkent de dynamische relaties tussen wandelende en lopende lichamen. Al wandelend tekenen de dansers individuele en collectieve paden uit en ontwerpen ze zo het landschap van deze voorstelling.

Yevgueni 20°20°20

Morgen Verse Sneeuw

| Abdijkerk Grimbergen
Muziek Podium Podium 2019-2020
Yevgueni trekt deze winter langs 30 kerken. En de prachtige abdijkerk in Grimbergen mocht natuurlijk niet ontbreken! Twintig jaar bestaan ze, het perfecte moment om even iets anders te doen. Iets speciaals. In een nooit geziene bezetting. En daardoor ook een eigenzinnige songkeuze.

Lumineus (3+)

Familiefestival

| Charleroyhoeve
Kinderen Familie Podium Podium 2019-2020 Educatie 2019-2020
We toveren het domein van de Charleroyhoeve om in een lumineus mysterieus landschap waar licht en vuur centraal staan. Bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we je uit op een nieuw lichtfestival op een sfeervolle plek. Als feeërieke afsluiter trakteert Sprookjes enzo op 'Incontri#2'.

Whatever happened

Mieke Laureys/ Annelore Stubbe/ Benjamin Boutreur

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Mieke Laureys en Annelore Stubbe onderzoeken hoe vrouwen van vandaag opboksen tegen ongeschreven wetten die ze zichzelf vaak opleggen. Ze laten zich inspireren door Bette Davis en Joan Crawford, twee Hollywoodsterren uit de jaren ’50.

Franz Schubert | Die Winterreise

Shadi Torbey (bas) & Lucas Blondeel (piano)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
Lucas Blondeel bracht vorig seizoen samen met Nicolas Callot (piano) een zeer gesmaakte uitvoering van de ‘Fantasie in f’ van Franz Schubert. Nu kiest hij voor een ander meesterwerk van Schubert; de liedcyclus ‘Winterreise’.

Thomas Smith

De jaren van verstand

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Humor
Thomas Smith staat zoals steeds garant voor energieke publieksinteractie en sublieme gedachtesprongen. Hij koppelt dan ook op onnavolgbare wijze maatschappelijke thema’s aan alledaagse gebeurtenissen.

Reverence

KVS / Chris Lomme

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Chris Lomme blikt terug op zestig jaar theater spelen. Een solovoorstelling over groot verdriet en klein geluk, loslaten en een leven vol liefde.

Salvatore Adamo

Si vous saviez...

| CC De Factorij
Podium Podium 2019-2020 Muziek
Wie Adamo zegt, denkt meteen aan ‘Tombe la neige’ of aan ‘Filles du bord de mer’. Romantische meezingers die sinds de jaren 60 in ieders geheugen gegrift staan. Maar er bestaat ook een Adamo à la Johnny Cash. Het is vooral deze minder bekende versie van zichzelf die hij zal tonen tijdens deze tour.

Wim Opbrouck

Singalong met de Wim Opbrouck singalong songbook

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Als de donkere dagen naderen komen wij naar je toe. Met een piano, liedjes, trompet, drum en bas. Geen karaoke of polonaise, maar wel een hartverwarmend concert. Met Wim Opbrouck aan de vleugelpiano en een playlist die een grillig parcours aflegt.

Minuscule 2 (6+)

Filmfratsen

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie
Tijdens ‘Filmfratsen’ op zondag, trakteren we het jonge volkje op een experimenteerlabo rond film (vanaf 10u) gevolgd door een kleurrijke animatiefilm voor het hele gezin (11u). We kiezen we voor de kleurrijke animatiefilm Minuscule 2 (6+) die de wonderlijke insectenwereld onder de loep neemt.

Marx

Johan Heldenbergh

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Geen filosoof heeft een grotere stempel op de geschiedenis gedrukt dan de 19e-eeuwse filosoof Karl Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid. Een van onze grootste acteurs kruipt zijn huid. Een unieke combinatie!

Barbara Dex & Jo Mahieu

In een notendop

| Kerk Beigem
Podium Podium 2019-2020 Muziek
Hoe vier je als artieste je 25-jarig bestaan? Door een onvergetelijk concert te spelen en te grasduinen in je repertoire natuurlijk! Je zal versteld staan van de rijkelijke diversiteit. Steeds met overtuiging en aandacht voor een goede song. Akoestisch en intiem in de kerk van Beigem!

Murderballads Extended (première)

Lady Linn, Gregory Frateur, Stijn Meuris & band

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Freaks, minnaars, slechte verliezers, griezels, sociopaten en andere mensen die soms dodelijk uit de hoek durven komen, dartelen op het podium. Na een fantastische eerste doortocht met ‘Murderballads’ zijn Lady Linn, Gregory Frateur en Stijn Meuris helemaal terug met Murderballads Extended.

Wat is de Wat?

HetPaleis

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
'Wat is de Wat' is het razend spannend verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.

Comedy Café

| Eldorado
Podium Podium 2019-2020 Humor
Zin in een avond bulderen van het lachen? Dan is het Comedy Café de perfecte avond voor jou! Een avond lang geven verschillende stand-upcomedians het beste van zichzelf. Hou zeker onze website in de gaten om te ontdekken wie jullie aan het lachen zal brengen.

Roeland Hendrikx Klarinetkwintet

Virtuoos Vertoon

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
De muziek van Carl Maria von Weber verenigt virtuositeit met innige episodes. Zijn werk wordt aangevuld met klarinetkwintetten van Heinrich Bärmann, de klarinettist die Weber inspireerde, en het lyrisch kwintet van tijdgenoot Andreas Romberg.

Stelling

Comp. Marius

| Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 puBLIK
Klim op een steigerconstructie en beluister via een veiligheidshelm met ingebouwde hoofdtelefoon ‘Een man verliet een keer zijn huis’, een luisterspel van 15 minuten, op basis van teksten van de Russische dissidente schrijver Daniil Charms. Met de stemmen van Kris Van Trier en Kurt Van Eeghem.

Cinema Malfait

Circus Ronaldo & Gust Van den Berghe

vanaf - | op locatie
puBLIK Circus Podium Podium 2019-2020 Film
Danny Ronaldo speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Gust Van den Berghe, ‘RAIN ANYWAY / Wees blij dat het regent’, te zien in Cinema Malfait, een knusse ‘cinemabarak’, in onvervalste Ronaldo stijl, gerund worden door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur uit de film.

Murmur (4+)

Grensgeval

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie puBLIK Podium Podium 2019-2020
Circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt voor iedereen vanaf 4. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. die zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen...

Murmur (4+)

Grensgeval

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie puBLIK Podium Podium 2019-2020
Circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt voor iedereen vanaf 4. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. die zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen...

Delivery Theatre

Toneelhuis / Mokhalled Rasem

vanaf - | op locatie
puBLIK Theater Podium Podium 2019-2020
Mokhallad Rasem trekt op bestelling met zijn brommer de buurt in om met zijn uitklapbare theatertje verhalen te vertellen in uw huiskamer. Bel naar het nummer van Delivery Theatre, bestel één van de performances op het menu en daar komt Rasem al aangereden...

Cosi

deschonecompanie

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Così fan tutte - dat doen ze allemaal. Twee jonge koppels willen bewijzen hoe oprecht hun liefde is. Mozart en Da Ponte zijn niet ver weg. Opera of theater?

Movement Essays

Anneleen Keppens

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
In haar solovoorstelling 'Movement Essays' brengt Anneleen Keppens de sfeer van de studio, waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet, naar de scène. Een intieme en veelzijdige ervaring van dans.

Sioen (première)

Messages of Cheer & Comfort

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Muziek
Sioen toont zich als nooit tevoren dat hij een meesterlijk songschrijver is. Recht en puur uit het hart. Omringd door een fantastische groep muzikanten en SunSunSun Orchestra vermengt Sioen op dit concert zijn grootste hits met nieuwe nummers.

Wie we zijn

Fien Leysen

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Na het succesvolle "Wat (niet) weg is", te zien op ons eerste puBLIK festival vorig jaar, gaat Fien Leysen op zoek naar een antwoord op de vraag: Wie we zijn. Gesprekken met een ruimtevaarder en haar eigen grootvader die piloot was, vormen een kader voor haar bijzondere zoektocht.

Zeep (2-5j.)

Het Wolk

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Familie
Een ‘zeepzoete’ en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten. Laat je onderdompelen in een wonderwaterwereld waarin alles mogelijk is. Meezwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang jullie adem inhouden?

Zeep (2-5j.)

Het Wolk

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Familie
Een ‘zeepzoete’ en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten. Laat je onderdompelen in een wonderwaterwereld waarin alles mogelijk is. Meezwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang jullie adem inhouden?

Raphaella Smits (gitaar)

Barok Centraal

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is Raphaella Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how. In Grimbergen brengt ze een programma dat volledig gewijd is aan de barokmuziek.

Hommage à Cesària Évora

Lura, Elida Almeida, Lucibela & band

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
In 2011 stond de muzikale wereld even stil na de dood van Cesária Évora. Nu, 9 jaar later, willen de zangeressen Lura, Elida Almeida en Lucibela de herinneringen aan de diva op blote voeten levend houden. Een memorabele avond voor iedereen met een warm hart voor wereldmuziek.

Brasil Pra Mim

René Calvin

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2019-2020 Wereld
Met René Calvin (bas en zang), Wout Gooris (piano en toetsen), Alexandre Cavalière (viool), Nica Manssens (drums) | Op zijn recentste album ‘Brazil pra Mim’ vermengt Calvin afro-funk-jazz composities met Bossa Nova, Samba en Flamenco.

Soe Nsuki

Soetopia

| Schouwburg Cc Strombeek
Humor Podium Podium 2019-2020
In haar eerste zaalshow neemt Soe Nsuki het publiek mee op reis door het onvoorspelbare landschap van Soetopia, het land der eeuwige positiviteit. Kom Soetopia zelf ontdekken en genieten van de energiebom die Soe is. Eén ding kunnen we je zeker beloven: na de voorstelling ben je een gelukkiger mens!

Gordie Mackeeman & his Rhythm Boys (CA)

Dreamland

| Eldorado
Muziek Podium Podium 2019-2020
Geraffineerde bluegrass, country en roekeloze rockabilly in een stomende liveset van eigen nummers en covers. Schitterende muzikaliteit wordt gecombineerd met Gordie’s unieke dansstijl. Een unieke mix dat ervoor zorgt dat ze in no time overal uitgroeien tot echte publiekslievelingen!

Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet & band

Smartschade

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Muziek
Smartschade neemt een diepe duik in de onderbuik van het Nederlandstalige lied. En of er daar pareltjes te vinden zijn! Onder andere Lien Van de Kelder, nieuwkomer Mauro Pawlowski en Jan De Smet zorgen voor de perfecte avond voor liefhebbers van het Nederlandstalige lied.

Arthur Daems (cello) & Anaïs Cassiers (piano)

Beethoven - Franck - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
Grimbergenaar Arthur Daems is wellicht bekend van ‘de Zes’ jonge talenten die met een frisse blik commentaar gaven tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017. Zelf is Arthur een beloftevol cellist. In Grimbergen brengt hij de jonge talentvolle pianiste Anaïs Cassiers mee.

The wetsuitman

Het Kwartier

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
3 acteurs, 28 personages, 1 waargebeurd verhaal. In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een lijk.

Angels in America

Toneelhuis/ Olympique Dramatique

| CC De Factorij
Theater Podium Podium 2019-2020
'Angels in America' van Tony Kushner groeide in geen tijd uit tot een moderne klassieker. Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal herwerken dit theatrale tweeluik van meer dan zeven uur tot een avondvullende vertelling, samen met een fantastische cast.

Jukebox 2020

Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts & Nele Bauwens

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Muziek
Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde stappen na 20 jaar een allerlaatste keer op het podium met Jukebox 2020. Jij kiest als toeschouwer mee de setlist uit 100 Nederlandstalige liedjes uit Vlaanderen en Nederland. De beste levende jukebox die er bestaat met een 10-koppig liveorkest!

Xander De Rycke

Bekend en bescheiden (try-out)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Humor
PRESALE seizoen 2019-2020. De afgelopen jaren waren best turbulent voor Xander De Rycke. Bijna drie jaar is het geleden dat hij met een nieuwe show op de proppen kwam. Het ideale moment dus om nog eens af te spreken en bij te praten.
Tickets

Bam! (4+)

Ultima Thule

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Familie
BAM! Een knal. De wereld naar de vaantjes. Schiet er nog iets over? BAM! Is een voorstelling over helemaal opnieuw beginnen, over elkaar leren kennen, over je plek zoeken, over dromen en over soms eens botsen. BAM! is een lofzang op de fantasie, het vrij spelen en het warme contact tussen mensen.

2020

Woodman

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Woodman vertelt beroerende verhalen met een beetje magie. Maakt kijkervaringen, een belevenis, weg van de schouwburg, dicht bij het publiek.

Stef Kamil Carlens

In Concert

| Eldorado
Muziek Podium Podium 2019-2020
Stef Kamil Carlens (oprichter van dEUS en Zita Swoon) is terug en klinkt als herboren! In zijn solo show omringt hij zich met een hoop opmerkelijke instrumenten zoals vintage synthesizers, orgeltjes, drummachines en bijzondere gitaren. Alleen op het podium, maar het klinkt als een volledige band.

TrioFenix & Aldo Baerten (fluit)

TrioFenix & Aldo Baerten

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
Zes fluitkwartetten van Joseph Haydn, die behoren tot de 2e groep van “Divertimenti af Verschiedene Instrumente”, werden in 1999 opnieuw ontdekt. TrioFenix en Aldo Baerten namen in het voorjaar 2019 voor de eerste maal deze fluitkwartetten als geheel op in de sacristie van de abdijkerk Grimbergen.

Alex Agnew

Be Careful What You Wish For

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Humor
Na drie uitverkochte Sportpaleizen keert de grootste komiek van ons land terug naar zijn natuurlijke habitat: het theater. Comedy zit hem in het bloed en zal er wellicht ook nooit meer uitgaan. Benieuwd wat Alex Agnew te vertellen heeft over het genderdebat en #metoo? Be careful what you wish for...

Alex Agnew

Be Careful What You Wish For

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Humor
Na drie uitverkochte Sportpaleizen keert de grootste komiek van ons land terug naar zijn natuurlijke habitat: het theater. Comedy zit hem in het bloed en zal er wellicht ook nooit meer uitgaan. Benieuwd wat Alex Agnew te vertellen heeft over het genderdebat en #metoo? Be careful what you wish for...

Door De Bomen (3-12j.)

Familiefestival

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Podium Podium 2019-2020 Educatie 2019-2020 Kinderen
Tijdens dit speelse familiefestival kan je de vroege lente ruiken, het gras tussen je tenen voelen kriebelen en de vogels horen fluiten. Laat je onderdompelen in een magisch natuuravontuur boordevol bruisende, beeldende, beestige en ‘bomige’ activiteiten voor jong en oud! Warm aanbevolen!

JR

FC Bergman/ Toneelhuis/ Olympique Dramatique/ KVS/ NTGent

| Paleis 12
Theater Podium Podium 2019-2020
JR, dé succesvoorstelling van FC Bergman zakt in maart 2020 (!) naar Brussel af. Na talloze alom geprezen opvoeringen bundelen KVS, Kaaitheater, Westrand Dilbeek, Cc Strombeek, Cc De Factorij, De Munt en Théâtre National de krachten om deze meesterlijke totaalervaring naar Paleis 12 te brengen.
Tickets

JR

FC Bergman/ Toneelhuis/ Olympique Dramatique/ KVS/ NTGent

| Paleis 12
Theater Podium Podium 2019-2020
JR, dé succesvoorstelling van FC Bergman zakt in maart 2020 (!) naar Brussel af. Na talloze alom geprezen opvoeringen bundelen KVS, Kaaitheater, Westrand Dilbeek, Cc Strombeek, Cc De Factorij, De Munt en Théâtre National de krachten om deze meesterlijke totaalervaring naar Paleis 12 te brengen.
Tickets

JR

FC Bergman/ Toneelhuis/ Olympique Dramatique/ KVS/ NTGent

| Paleis 12
Theater Podium Podium 2019-2020
JR, dé succesvoorstelling van FC Bergman zakt in maart 2020 (!) naar Brussel af. Na talloze alom geprezen opvoeringen bundelen KVS, Kaaitheater, Westrand Dilbeek, Cc Strombeek, Cc De Factorij, De Munt en Théâtre National de krachten om deze meesterlijke totaalervaring naar Paleis 12 te brengen.
Tickets

JR

FC Bergman/ Toneelhuis/ Olympique Dramatique/ KVS/ NTGent

| Paleis 12
Theater Podium Podium 2019-2020
JR, dé succesvoorstelling van FC Bergman zakt in maart 2020 (!) naar Brussel af. Na talloze alom geprezen opvoeringen bundelen KVS, Kaaitheater, Westrand Dilbeek, Cc Strombeek, Cc De Factorij, De Munt en Théâtre National de krachten om deze meesterlijke totaalervaring naar Paleis 12 te brengen.
Tickets

Haiti O Ayiti

Cecilia Lisa Eliceche & Leandro Nerefuh

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
Cecilia Lisa Eliceche en Leandro Nerefuh maken een werk ter ere van Ayiti (Haïti), zijn rijkdom, zijn dansen en zijn goddelijke inwoners. Een eerbetoon aan het eiland in de vorm van een dansgedicht, dat in de diepe wateren van het Caraïbisch gebied duikt.

True Copy

Berlin

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Met ‘True Copy’ maakt BERLIN razend interessant docutheater over Geert Jan Jansen, de 'grootste meestervervalser van de eeuw.’ - **** Filip Tielens in De Standaard

Bruno Vansina 12/12

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2019-2020
Bruno Vansina (saxofoon, composities en artistiek concept), Cyrille Obermüller (contrabas), Teun Verbruggen (drums), Kim Vreys / Bram Goots (video), Roel Snellebrand (geluid)

De aanzegster

Zuidpool

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
In het Westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks grote vrouwenrollen. Zuidpool brengt daar verandering in en gaat in zee met grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer. Hij schrijft een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice.

Belpop Bonanza Noordrand

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
De muzikale geschiedenis van de Brusselse Noordrand is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. En wie kunnen dat beter dan Jan Delvaux en Jimmy Dewit? Belpop Bonanza Noordrand wordt dan ook een spannende, grappige en entertainende revue over de Brusselse Noordrand.

Kapottepoppenkoppen (8+)

Collectief dOFt

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Familie
Kapottepoppenkoppen gaat over grote Mensen met grote Wensen. Mama, Papa en Nonkel zijn trots op hun kleine Meid. Tot ze ontdekken dat Meid geen enkel probleem heeft. En geen probleem hebben, dat is een probleem! Ze beslissen op zoek te gaan naar het idyllische Ergens, een plaats waar problemen niet

Bert of Roy

Sketch 2

| Schouwburg Cc Strombeek
Humor Podium Podium 2019-2020
Bert (Haelvoet) en Roy (Aernouts) zijn een absurdistisch duo en bovendien elkaars perfecte tegenspelers. Sketch 2 is een ritmisch en harmonieus in elkaar geschoven stuk met een minimaal begin waarbij iemand zijn sjaal op café vergeet. Absurditeit ten top! En dat in een regie van Herwig Ilegems.

de Woordenaar

MT de Kolonie / Bruno Vanden Broecke

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Een lichtend voorbeeld. Wat hij te bieden heeft is niets minder dan een handleiding voor ons leven.

De Vloed

SKaGeN

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Een verliefd paar woont aan zee. Ze hebben hun leven mooi ingericht. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind. Hij doet er alles aan om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden. Zij raakt steeds verder aangetast...

Barokensemble BachPlus & Philippe Thuriot (accordeon)

Bach feat. orgel & accordeon

| Abdijkerk Grimbergen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
BachPlus brengt twee cantates van Bach waarin het orgel als solistisch instrument een hoofdrol speelt. Nooit verlegen om een gedurfde artistieke uitdaging vertolkt Philippe Thuriot twee monumentale werken van Bach. Wie Thuriot dit seizoen in Grimbergen hoorde weet het wel: dit wordt onvergetelijk!

Spinnenmetenknippen (8+)

Max Last

| op locatie
Podium Podium 2019-2020 Familie
Ontdek met een lach en een traan deze muzikale en dansante locatievoorstelling over verdriet en loslaten, maar ook over ontluikende liefde. Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor, dans en live-muziek. Een unieke wandelvoorstelling op een Grimbergs kerkhof.

Spinnenmetenknippen (8+)

Max Last

| op locatie
Podium Podium 2019-2020 Familie
Ontdek met een lach en een traan deze muzikale en dansante locatievoorstelling over verdriet en loslaten, maar ook over ontluikende liefde. Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor, dans en live-muziek. Een unieke wandelvoorstelling op een Grimbergs kerkhof.

Stef Bos (NL)

Tijd

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Muziek
In januari 2020 verschijnt ‘Tijd’, de nieuwe cd van Stef Bos. ‘Tijd’ vormt ook de basis voor deze nieuwe voorstelling. Een feestelijke, kleurrijke optocht van het optimisme. Want op een dag dan ben je grijs en word je wat je verzwijgt. Kortom: tijd om te gaan leven.

Moby Dick

LOD/ Gorges Ocloo en Josse De Pauw

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Gorges Ocloo's bewerking van de klassieker geinspireerd door de foto van een 11-jarig meisje in haar zondagse jurk, levenloos drijvend in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Josse De Pauw vertelt, mezzosopraan Raehann Bryce-Davis zingt.

Jungfrau

TG Maastricht/ Wim Opbrouck en Wilfried de Jong

| Westrand Dilbeek
Podium Podium 2019-2020 Theater
Een onweerstaanbare mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans, het resultaat van een intense vriendschap

Roland

Theatertour

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2019-2020
Inmiddels 75, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester. Een levende legende, hét archetype van een uitstervend ras. Ook na meer dan 50 jaar staat hij nog vol energie op het podium, steeds geflankeerd door de beste muzikanten.

Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2019-2020
Traditiegetrouw sluiten we de reeks klassiek af met een solo orgelconcert waar beide orgels van de Abdijkerk Grimbergen worden bespeeld. Naam en programma zijn nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Iemand moet het doen

LAZARUS & Robbin Rooze

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het PSK in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek 'De Liefdesbrief' van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen voor de slachtoffers van hongernood in Bangladesh...

Wim Helsen & Johan Petit / Martha!tentatief

Hoe te leven

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020 Humor
In ‘Hoe te leven’ gaan Wim Helsen en Johan Petit op zoek naar dé handleiding voor het leven. Elk zullen ze vier wijsheden selecteren die ze op geheel eigen wijze zullen presenteren en verdedigen. Eindigen doen ze met een grandioze finale waarin de beste wijsheid ter wereld gevierd wordt.

Hitler is dood

Het nieuwstedelijk

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2019-2020
Op 30 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag maakt Stijn Devillé een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009.

Jan Jaap van der Wal (NL)

III-ième

| Schouwburg Cc Strombeek
Humor Podium Podium 2019-2020
Jan Jaap van der Wal staat eindelijk opnieuw in de theaters! Na 2 seizoenen de gebeurtenissen in Vlaanderen geobserveerd en gefileerd te hebben als presentator van 'De Ideale Wereld', trakteert hij ons op zijn visie en bedenkingen. Geen lange tour, maar kort en krachtig. Niet te missen, dus!