Klassiek Podium Podium 2018-2019

Met: Bart Jacobs (orgel en klavecimbel), Jan Van Elsacker (tenor), Ruth van Killegem (blokfluiten) en Bernard Woltèche (barokcello).

'Si dolce tormento' van Claudio Monteverdi, 'Usurpator tirano' van Giovanni Felice Sances, en instrumentale werken van o.a. A. Corelli en A. Vivaldi, tonen aan dat gevoelens van onder meer liefde, haat en verraad componisten van toen inspireerden tot het schrijven van ‘Italiaanse parels’. Dit alles wordt aangevuld met verrassende Italiaanse geïnspireerde orgelmuziek van o.a. J.S. Bach.

De Belgische tenor Jan Van Elsacker is één van de groten op het gebied van de Italiaanse oude muziek en wordt begeleid door de Brusselse kathedraalorganist Bart Jacobs (orgel en klavecimbel), Ruth van Killegem (blokfluiten) en Bernard Woltèche (barokcello). Zij wisselen aria’s, instrumentale muziek en orgelmuziek op een heerlijke manier met elkaar af. Een avond om te genieten met ‘Perle dall’Italia’ !


Gerelateerde events

Bach | Mattheuspassie

Octopus Koor, Flanders Boys Choir, Barokorkest Le Concert d'Anvers en solisten

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Nooit werd het passieverhaal op zulke ontroerende wijze tot bij de luisteraar gebracht als met de aria’s, koralen en koren van Johann Sebastian Bach, die in het muzikaal geheugen van velen gegrift staan.
uitverkocht