Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen

Voor de bijzonder expo ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt een stormloop verwacht. Wij namen onze voorzorgen en reserveerden alvast tickets. Mis deze unieke ervaring niet en boek nu alvast je ticket!

Bezoek expo 'Van Eyck. Een optische revolutie' | MSK Gent

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’.
Zijn schilderijen zullen naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt daarom een niet te missen ‘once in a lifetime’ ervaring, en de opener van het themajaar Van Eyck in 2020 in Gent.

Bezoek 'Lam Gods' | Sint-Baafs Kathedraal

Dit meesterwerk met wereldfaam, van de gebroeders van Eyck, kende een bewogen geschiedenis en werd al vele malen hersteld. Van 2012 tot 2019 werd het grondig gerestaureerd en geconserveerd.
Het monumentale Lam Gods werd geschilderd op eikenhouten panelen bedekt met dunne lagen van een mengsel van krijt en dierlijke lijm. De figuren werden aangebracht in ettelijke laagjes olieverf. De combinatie van het miniatuurwerk en de lichtdoorlatende verf zorgen voor een extra dimensie.
Ontdek het gerestaureerde Lam Gods. Je zal zien, er lijkt een innerlijke gloed van het schilderij uit te gaan, een goddelijke gloed!

Gerelateerde events

Mozaïek met oude tegeltjes

vanaf - | Piereman
Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Ga creatief aan de slag met tegeltjes, steentjes, schelpen of restjes van een oud servies. Tijdens deze workshop demonstreert Wanda eerst de basistechniek van mozaïek. Daarna maak je je eigen paneel met verschillende kleuren en materialen.

Zero Waste Rollercoaster

Workshop

| Cc Strombeek
Duurzaam Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Ben je helemaal klaar om te starten met een Zero Waste levensstijl? Wil je graag in één keer de beste, gemakkelijkste én goedkoopste tips te weten komen? Heb je zelf nog vragen bij bepaalde accessoires? Dan is deze rollercoaster iets voor jou.
Tickets