Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen


Wijziging t.o.v. cultuur- en educatiegids 2019-2020!
Het bezoek aan de Abdij in Vaals wordt vervangen door een bezoek aan Haus Esters en Lange in Krefeld.
 

Expo Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård | K20

De schrijver Karl Ove Knausgård, die ook kunsthistoricus is, heeft zo'n 130 schilderijen, werken op papier en sculpturen uit het archief en het kunstdepot van het Munch Museum in Oslo geselecteerd. Deze selectie wordt aangevuld met werk uit internationale musea. Hij opent daarmee een ongekend perspectief op de belangrijkste schilder van de Scandinavische avant-garde van het begin van de 20ste eeuw.

"Edvard Munch gezien door Karl Ove Knausgård" is een tentoonstelling van het Munch Museum in Oslo in samenwerking met de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf.

100 jaar Bauhaus | Bezoek Haus Esters en Haus Lange in Krefeld

Duitsland viert in 2019 de honderdste verjaardag van de oprichting van het Bauhaus. Gesticht in 1919 in Weimar, verhuisd naar Dessau in 1925 en gesloten onder druk van het nazisme in 1933 in Berlijn, heeft deze progressieve kunstschool (architectuur, design, fotografie, theater, keramiek) slechts veertien jaar bestaan.  Tot op vandaag is het legendarische Bauhaus nog steeds wereldwijd een inspiratiebron.

Wij bezoeken in Krefeld Haus Lange en Haus Esters. Deze twee in elkaar geschoven woonhuizen werden ontworpen door architect Ludwig Mies van der Rohe in 1927-1930 voor de zijdefabrikanten Josef Esters en Hermann Lange. Ze zijn iconen van het modernisme. Beide woningen gingen voorjaar 2019 opnieuw open na een grondige restauratie.

Gerelateerde events

Mozaïek met oude tegeltjes

vanaf - | Piereman
Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Ga creatief aan de slag met tegeltjes, steentjes, schelpen of restjes van een oud servies. Tijdens deze workshop demonstreert Wanda eerst de basistechniek van mozaïek. Daarna maak je je eigen paneel met verschillende kleuren en materialen.

Zero Waste Rollercoaster

Workshop

| Cc Strombeek
Duurzaam Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Ben je helemaal klaar om te starten met een Zero Waste levensstijl? Wil je graag in één keer de beste, gemakkelijkste én goedkoopste tips te weten komen? Heb je zelf nog vragen bij bepaalde accessoires? Dan is deze rollercoaster iets voor jou.
Tickets