Podium 2019-2020 Podium Klassiek Educatie Volwassenen


Het concert begint met een lecture-recital, waarin Pieter Bergé samen met de musici de weg tussen Beethoven en Schönberg uitstippelt.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet nr. 16, Grosse Fuge op. 133
Arnold Schönberg - Strijkkwartet nr. 2

Dit concert is een ontdekkingsreis naar de “lucht van andere planeten”, die de sopraan (!) bezingt in het slotdeel van Schönbergs Tweede Strijkkwartet. Dit was echt een grensverleggend stuk. Bij de première in 1908 stond muziekminnend Wenen op zijn achterste poten, zo nieuw leek alles te klinken, maar na de eerste ontreddering volgde al snel de betovering en de ontroering bij het publiek. Daarnaast vooral het besef dat deze muziek misschien toch minder bevreemdend was dan ze eerst geleken had. Want was dat nieuwe werk toch niet vooral een verderzetting van de wondere klankwereld van de zo geliefde Beethoven?

Gerelateerde events

KNAUS

Brut / Alexia Leysen

| Westrand Dilbeek
Podium 2019-2020 Podium Theater
Monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (SKaGeN, DegrotemonD, DeKleineOorlog) kruipt in de huid van cultauteur Karl Ove Knausgård.
Tickets

Filmfratsen: Binti

(8+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie Film
Nieuw dit seizoen: ‘Filmfratsen’ op zondag! Vanaf 10u trakteren we je op een experimenteerlab rond film & multimedia, gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘Filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).
Tickets

Till it's over

SKaGeN

| S.M.A.K.
Podium 2019-2020 Podium Theater
Cross-disciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse schilder en beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema's burgeroorlog, tederheid en wraak.
Tickets