Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Lucas Blondeel bracht vorig seizoen samen met Nicolas Callot (piano) een zeer gesmaakte uitvoering van de ‘Fantasie in f’ van Franz Schubert. Nu kiest hij voor een ander meesterwerk van Schubert; de liedcyclus ‘Winterreise’.

Shadi Torbey, 3de laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd zang in 2004, neemt de rol van ‘Wanderer’ op zich. Doorheen zijn tocht in een ijzingwekkend winters landschap laat hij de luisteraar kennismaken met zijn diepste zieleroerselen, verborgen angsten en onbekende verlangens. Schubert schrijft in zijn latere periode met ‘Winterreise’ een meesterwerk van het romantisch denken, dat in het begin van de 19de eeuw langzaam terrein wint.

Lucas Blondeel en Shadi Torbi nemen je mee op tocht tijdens een winteravond die baadt in een desolate en duistere atmosfeer.

In 2015 verscheen Schuberts Winter Journey ‘Anatomy of an obsession’ geschreven door de bekende tenor Ian Bostridge. Klara maakte een reeks van 5 podcasts naar aanleiding van deze uitgave. Je kan ze via deze link beluisteren: Winterreise: Een vijfdaagse voettocht doorheen Schuberts meesterwerk met als gids het boek van Ian Bostridge ‘Anatomy of an obsession’.