Expo 2018-2019 Podium Jazz Expo / Museumcultuur

EXTRA in het kader van vernissage Museumcultuur Strombeek/Gent

Peter Jacquemyn, in vroegere tijden nog herbergier in Grimbergen, is een graag geziene figuur in de Europese improvisatiescène. Hij werkte o.a. met Peter Kowald, Fred Van Hove. Hij ontwikkelde zijn eigen speelstijl, energiek en spectaculair,
waarin allerlei objecten en 2 tot 3 drumstokken tegelijkertijd worden
gebruikt.
Gottschalk is klassiek geschoold; ze schakelde echter vrij snel over naar
geïmproviseerde en hedendaagse muziek. In 1999 brachten ze hun
eerste album uit en ontvingen meteen de jaarlijkse prijs van de International
Society for New Music.

 

Duo Periculoso staat extra geprogrammeerd in het kader van de opening van Deel 2 van het tweeluik 'Een vertaling van de ene taal naar de andere' van Museumcultuur Strombeek/Gent. De dubbel-expo wordt een hommagetentoonstelling die nog nooit eerder geziene collectiestukken voor het eerst ontsluit en, in een tweede deel, een reflectie biedt op de vele veranderingen die op til zijn in de kunst en welk soort musuem de kunst van de toekomst noodzaakt. 

Tijdens deze openingsavond van deel 2 nestelt ook Never Walk Alone (dans met een bredere blik op de wereld i.s.m. workspace brussels) zich. 

'Een vertaling van de ene taal naar de andere' is een kunstwerk van de in Strombeek graag geziene Amerikaanse kunstenaar Lawrence Weiner. Zijn werkt loopt als een rode draad doorheen de artistiek-gelaagde intenties van Museumcultuur Strombeek/Gent.