Expo / Museumcultuur Seizoen 2018-2019 Expo 2018-2019

Het Nederlandse kunstenaarsduo Vesna Faassen (1986) en Lukas Verdijk (1984) bundelde als eerste vertaald werk van Congolese historici in een Nederlandstalig boek. "Wanneer we spreken over kolonisatie" onderstreepte het grotendeels ontbreken van een Congolese stem in het koloniale debat. En dat maakt België “uniek” ten opzichte van andere voormalige koloniale mogendheden.
Hun presentatie in Cc Strombeek vormt de aanzet tot een vervolg op dit boek. 

Gerelateerde events

The Congo Tribunal

Milo Rau / IIPM

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken
Voor THE CONGO TRIBUNAL verzamelde Milo Rau slachtoffers, daders, getuigen en analisten van de Congolese oorlog voor een unieke burgerlijke rechtbank in Oost-Congo. Een inkijk in een van de grootste en meest bloederige economische oorlogen in de geschiedenis van de mens.
Tickets

Missie

KVS

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Theater Podium Podium 2018-2019
Een lezing van een Witte Pater (Bruno Vanden Broecke) over zijn werk in Congo. Enige argwaan tegenover deze figuur is niet misplaatst. Gaat hij, als missionaris, ons ervan trachten te overtuigen dat het koloniaal verleden van België ook zijn goede kanten had? Zal hij proberen ons te bekeren?
uitverkocht

Lezing: Congo | Historie, traditie, kolonie en hedendaagse visie

Koloniale architectuur

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Educatie Wijde Wereld Weken Educatie 2018-2019 Volwassenen
Een omvangrijk patrimonium stamt uit de koloniale periode: industriële complexen, missieposten, plantages, residentiële steden naast inlandse wijken. Via enkele concrete projecten ontdek je hoe de koloniale architectuur werd gestuurd door de politieke en maatschappelijke context.
Tickets