Klassiek Podium Podium 2018-2019

Solisten: Griet De Geyter (sopraan), NN  (alt), Matthew Long (GB - tenor), Gregory Skidmore (GB-bas), Alex Ashworth (GB-Christus), NN (evangelist)
Dirigent: Bart Van Reyn

Bach’s Mattheuspassie is zonder twijfel het ongeëvenaarde kroonjuweel uit de westerse muziekgeschiedenis. Nooit werd het passieverhaal op zulke ontroerende wijze tot bij de luisteraar gebracht als met de aria’s, koralen en koren van Johann Sebastian Bach, die in het muzikaal geheugen van velen gegrift staan.

Om de twee jaar kan u in de Abdijkerk van Grimbergen gaan luisteren naar de Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach. Bijzonder is dat steeds de hemelse stemmen van het Flanders Boys Choir meezingen in het eerste deel. 


Octopus Koor, Le Concert d'Anvers, Bart Van Reyn (dirigent)

Gerelateerde events

In vuur en vlam

Taurus Strijkkwartet

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Met muziek van Felix Mendelssohn, Leoš Janáček en Ludwig van Beethoven brengt Taurus drie grootse werken onder het thema vuur en vlam... ” … een hoogtepunt : met diepe ontroering luisteren naar Janacek’s strijkkwartetten door Taurus Quartet!” La Libre Belgique, 2 juli 2013
Tickets

Bach | integrale sonates voor viool en klavecimbel

Guido De Neve & Frank Agsteribbe

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Violist Guido De Neve deed de voorbije 10 jaar heel wat opzoekingswerk rond de historische uitvoeringspraktijken. Het resultaat is een nieuwe cd met de 6 vioolsonates van J.S.Bach. Het leverde meteen een 10 op in het tijdschrift ‘Luister’. Oordeel zelf op het concert in Grimbergen.
Tickets