Klassiek Podium Podium 2018-2019

Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière. Op het hoofdorgel zal muziek van de grootmeester Johann Sebastian Bach klinken, 15 jaar na de inhuldiging van dit indrukwekkend, groot klinkend  instrument met Nederlands-Duitse stijlkenmerken. Van veel recentere data zijn de werken van André Laporte, Jan Van Landeghem, Vic Nees, Jaak Nikolaas Lemmens en Flor Peeters. Deze laatsten werpen bovendien een blik op de muzikale band tussen Grimbergen en Mechelen in de 19e en 20ste eeuw.

Gerelateerde events

In vuur en vlam

Taurus Strijkkwartet

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Met muziek van Felix Mendelssohn, Leoš Janáček en Ludwig van Beethoven brengt Taurus drie grootse werken onder het thema vuur en vlam... ” … een hoogtepunt : met diepe ontroering luisteren naar Janacek’s strijkkwartetten door Taurus Quartet!” La Libre Belgique, 2 juli 2013
Tickets

Bach | integrale sonates voor viool en klavecimbel

Guido De Neve & Frank Agsteribbe

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Violist Guido De Neve deed de voorbije 10 jaar heel wat opzoekingswerk rond de historische uitvoeringspraktijken. Het resultaat is een nieuwe cd met de 6 vioolsonates van J.S.Bach. Het leverde meteen een 10 op in het tijdschrift ‘Luister’. Oordeel zelf op het concert in Grimbergen.
Tickets