Klassiek Podium Podium 2018-2019

Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière. Op het hoofdorgel zal muziek van de grootmeester Johann Sebastian Bach klinken, 15 jaar na de inhuldiging van dit indrukwekkend, groot klinkend  instrument met Nederlands-Duitse stijlkenmerken. Van veel recentere data zijn de werken van André Laporte, Jan Van Landeghem, Vic Nees, Jaak Nikolaas Lemmens en Flor Peeters. Deze laatsten werpen bovendien een blik op de muzikale band tussen Grimbergen en Mechelen in de 19e en 20ste eeuw.

Gerelateerde events

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.

Ensembl'Arenski

Beethoven - Enescu - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
In 2017 werd Ensembl’Arenski winnaar van Supernova, een wedstrijd voor jong klassiek talent. De jonge vrouwen kijken met een frisse blik naar het ‘grote repertoire’. Tegelijk laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken.