Jazz Podium Seizoen 2017-2018

"Django was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende, originele en tijdloze manier dat men werkelijk van een genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.” - (Waso De Cauter) 

Wannes Van de Velde is in Vlaanderen vooral bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.

Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekende aspect van Wannes Van de Velde belichten. Ze willen aantonen dat de composities van deze zanger-troubadour zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin.

Met: Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (contrabas, scat), Luc Vanden Bosch (drums, percussie) en Sam Vloemans (trompet)
Sam Vloemans wordt vervangen door de jonge Belgische tromboniste Nabou Claerhout. Ze zette haar studies verder in Rotterdam en Londen en werd terecht heel snel opgemerkt door de nationale en internationale podia. 

i.s.m. Djangofolllies

Gerelateerde events

Bram Delooze

Grand Concert

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Jazz Podium Podium 2018-2019
Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Hij laat zijn improvisatietalent los op de gloednieuwe en totaal unieke Chris Maene Concert Grand.

Jef Neve

Perfect Spirit Control

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Jef Neve bracht eind 2014 zijn eerste soloalbum ONE op de markt. Er volgde een concerttour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren. Nu is er zijn nieuwe theatertour ‘Spirit Control’. Niet solo, maar met drums en strijkkwartet.

Nordmann (+ support No Metal in this Battle)

Club 1700

| Westrand - Feestzaal
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Wie beweert dat rock en jazz niet bij elkaar passen, kent waarschijnlijk Nordmann nog niet! De Gentse band beschikt over de elektrisch geladen intensiteit én het explosieve potentieel van een furieuze rockband, terwijl ze ook de bedachtzaamheid van de best improviserende bands behouden.