Jazz Podium Seizoen 2017-2018

Too Noisy Fish, dat is Peter Vandenberghe aan de piano, Kristof Rosseeuw op contrabas en Teun Verbruggen op slagwerk. Trisha De Cuyper en Jan Lapeire zijn twee videasten die enkele geslaagde samenwerkingen op hun actief hebben met Flat Earth Society. De tekst is van Dimitri Verhulst. Hij brengt en zingt deze ook live.

Twee films worden simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd. Eén film, 'Sisters', toont twee meisjes die aanwezig zijn in een chique maar vervallen villa. Wat ze er doen of waarom ze er zijn, is niet duidelijk. Waarop wachten ze? De tweede film, 'Nightwatch', is het portret van een nachtwaker in het centrum van een grote stad. Hij lijkt de meisjes vanuit zijn locatie te observeren. De twee werelden mengen zich niet. Door de simultane projectie ontstaat er een verband en een sterke spanning, als in een abstracte thriller.

Too Noisy Fish creëert een broeierige soundtrack waarbij filmmuziek, jazz, impro en hedendaags gecomponeerde muziek hand in hand gaan. 

Gerelateerde events

Bram Delooze

Grand Concert

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Jazz Podium Podium 2018-2019
Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Hij laat zijn improvisatietalent los op de gloednieuwe en totaal unieke Chris Maene Concert Grand.
Tickets

Jef Neve

Perfect Spirit Control

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Jef Neve bracht eind 2014 zijn eerste soloalbum ONE op de markt. Er volgde een concerttour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren. Nu is er zijn nieuwe theatertour ‘Spirit Control’. Niet solo, maar met drums en strijkkwartet.
Tickets

Nordmann (+ support No Metal in this Battle)

Club 1700

| Westrand - Feestzaal
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Wie beweert dat rock en jazz niet bij elkaar passen, kent waarschijnlijk Nordmann nog niet! De Gentse band beschikt over de elektrisch geladen intensiteit én het explosieve potentieel van een furieuze rockband, terwijl ze ook de bedachtzaamheid van de best improviserende bands behouden.
Tickets