Jazz Podium Seizoen 2017-2018

Too Noisy Fish, dat is Peter Vandenberghe aan de piano, Kristof Rosseeuw op contrabas en Teun Verbruggen op slagwerk. Trisha De Cuyper en Jan Lapeire zijn twee videasten die enkele geslaagde samenwerkingen op hun actief hebben met Flat Earth Society. De tekst is van Dimitri Verhulst. Hij brengt en zingt deze ook live.

Twee films worden simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd. Eén film, 'Sisters', toont twee meisjes die aanwezig zijn in een chique maar vervallen villa. Wat ze er doen of waarom ze er zijn, is niet duidelijk. Waarop wachten ze? De tweede film, 'Nightwatch', is het portret van een nachtwaker in het centrum van een grote stad. Hij lijkt de meisjes vanuit zijn locatie te observeren. De twee werelden mengen zich niet. Door de simultane projectie ontstaat er een verband en een sterke spanning, als in een abstracte thriller.

Too Noisy Fish creëert een broeierige soundtrack waarbij filmmuziek, jazz, impro en hedendaags gecomponeerde muziek hand in hand gaan. 

Gerelateerde events

3Men in a BoaT

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Wat als straffe muzikanten in een bootje op een jazzvijver dobberen? Met hun originele instrumentarium en hun diverse achtergronden, houden de muzikanten halt in havens waar musette, Afrikaanse grooves, kamermuziek en lyrische jazz weerklinken.
Tickets

We Have A Dream

Brussels Jazz Orchestra & Tutu Puoane

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
In 2018 zal het 50 jaar geleden zijn dat Martin Luther King werd vermoord. Brussels Jazz Orchestra herdenkt zijn dood met een muzikaal project rond mensenrechten. ‘We have a Dream’ brengt bestaande songs uit de pop, rock, soul en jazz, in nieuwe arrangementen.
Tickets

PIPAS

Lokale helden

| Foyer Cc Strombeek
MiXXit (jongeren) Jazz Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018 Nieuw
Vrijdag 27 april is het zover! In 190 gemeenten staan meer dan 1.000 artiesten geprogrammeerd op zo'n 460 podia. Net als vorig jaar doen wij hier opnieuw aan mee. Aansluitend op de jongerenvoorstelling van Hand in Hand zal het meisjesduo PIPAS een live set spelen in onze foyer. GRATIS!