Dans Podium Podium 2018-2019

 

in het kader van de vernissage expo "Een vertaling van de ene taal naar de andere" (n.a.v. 20 jaar S.M.A.K. Gent). 

   

Never Walk Alone of een spitante reeks voorstellingen met een open blik op de brede wereld, op zoek naar nieuwe beelden, narratieven én esthetieken met achteraf een kort gesprek, een hapje en een drankje.
  

FOURFOLD AUTONOMOUS SCENOGRAPHY |  MERYEM BAYRAM
Binnen het framework van Performatik19, de brusselse biennale van performatieve kunsten.

Een generator van veranderlijke scenografie.

In het werk van Meryem Bayram staat de zoektocht naar raakvlakken tussen mens en omgeving centraal. Met hout, karton en elastieken maakt ze installaties die de vluchtlijnen van de omgeving in kaart brengen en tegelijk een parallel netwerk van immateriële krachten blootleggen. Ze creëert een spanningsveld tussen het gekende en het ongekende, met hulplijnen en hindernissen.

Voor deze voorstelling werkt Bayram samen met kunstenaar Guy Rombouts, die de bedenker is van het visuele alfabet AZART.

Fourfold (Autonomous Scenography) is een generator van veranderlijke scenografie – een machine, die telkens andere beelden maakt. Net als het beeld worden geluid, taal en licht ingezet als een creatieve kracht: niet om iets te representeren, maar om in alle vrijheid een werkelijkheid te produceren.

 

Concept: Meryem Bayram – Objects/performance: Guy Rombouts, Meryem Bayram - Dramaturgy: Igor Dobricic – Lightdesign: Pol Matthé  - Sound: Azart technician, Nele Verreycken – Light Design: Pol Matthé – Light: Nele Verreycken -  Voice coaching: Caroline Daish – Recording & mix: Ludo Engels – Outside eye: Mesut Arslan – Costumes: Johanna Trudzinski – Technical realization platform: Jan Van Goethem – Production: Platform 0090, OnderHetVel – Coproduction: wpZimmer, workspacebrussels, Q-O2, Het Bos, Zsenne Art Lab – In collaboration with: Fiebre – With the support of: the Flemish Government – Special thanks to: Marc Vanrunxt, Clement Layes, Sylvia Van Deurzen, TG STAN, ZVA, Tine Colen, Teun De Lange, azart.be, Sabatini – © Foto: Giannina Urmeneta Ottiker

 

Gerelateerde events

dddddddddduettttttttttttttttttttttttt

Dan Mussett & Laurent Delom

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
In hun allereerste voorstelling samen gaan dansers Dan Mussett en Laurent Delom op zoek naar de perfecte symbiose. Wat gebeurt er wanneer twee individuen hun eigenheid opgeven voor een eenheid die hen overstijgt?

Trails & Grooves

Cassiel Gaube

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
'Trails & Groove's verkent de dynamische relaties tussen wandelende en lopende lichamen. Al wandelend tekenen de dansers individuele en collectieve paden uit en ontwerpen ze zo het landschap van deze voorstelling.

Movement Essays

Anneleen Keppens

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium Podium 2019-2020 Dans
In haar solovoorstelling 'Movement Essays' brengt Anneleen Keppens de sfeer van de studio, waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet, naar de scène. Een intieme en veelzijdige ervaring van dans.