Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018

Eind 2016 kwam het vierde album van Mira uit, getiteld 'Plaats'.

Na vijf jaar afwezigheid nam Mira overtuigender dan ooit weer haar plaats in aan de piano en op het podium. Breekbaar én krachtig, soms speels en cabaretesk, altijd indringend en oprecht.

Tien jaar na 'In De Fleur' blinkt ze nog steeds uit in spitsvondige teksten en bitterzoete melodieën. De melancholische single 'Enkel Glas' werd meteen door de radio opgepikt, en door pers en publiek tot instant klassieker gebombardeerd. Ook singles 'De Buren' en 'Afslag' waren nadien op de radio te horen.

Mira neemt voor deze theatertour plaats aan de vleugelpiano. Ze laat zich omringen door twee jonge, ravissante topmuzikanten; Anneleen Boehme (contrabas, zang) en Juno Kerstens (cello, zang). Een uitgepuurde akoestische bezetting die recht naar het hart gaat en heel wat sterren scoorde.

 

Over twee extra wieltjes willen, voor de zekerheid.                                                               
Over blijven praten, ook als er niks te zeggen valt.                                                             
Over verzekeringsagenten.                                                                                                                                                              Over het perfecte leven van de buren.

 

Mira Bertels: zang, piano                                                                                                      
Juno Kerstens: cello, zang                                                                                               
Anneleen Boehme: contrabas, zang                                                                                          
Bart Deckers: geluid                                                                                                           
Sander Salden: licht                                                                                                                                          

 

De pers over “Plaats”

  • DE STANDAARD (****): "Mira blinkt uit in spitsvondige teksten." (n.a.v. release-concert AB)
  • CUTTING EDGE (*****): "'Plaats' gaat over verlaat volwassen worden en het verlies van het idee dat er zekerheden zijn in het leven. Eén ding is echter zeker: 'Plaats' is een prachtalbum."
  • HET NIEUWSBLAD (***): "Met teksten die, ondanks de grote gevoelens, niet melig klinken maar raken. Met haast uitgepuurde poëzie die voldoende universeel is om herkenbaar te zijn en tegelijk concreet genoeg om pijn te doen."

 

Gerelateerde events

Open Geest XL

Te Gek!?

| Schouwburg Cc Strombeek
Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018
Respectievelijk in 2014 en 2016 maakten Rick de Leeuw en Annelies Brosens (Laïs) een drempelverlagende tournee langs de Vlaamse psychiatrische centra, en dit onder de titel ‘Open Geest’. Op vraag van Te Gek!? wordt deze geest verruimd, ditmaal onder de noemer ‘Open Geest XL’.
Tickets

Liefde en Devotie

Guido Belcanto

| Schouwburg Cc Strombeek
Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018
Liefde en Devotie, deze twee plechtige woorden vormen de titel van het 14de studioalbum van Guido Belcanto. Samen met zijn vaste muzikale broeders werkte hij gedurende het voorbije jaar plichtsbewust, devoot en liefdevol aan deze nieuwe verzameling levensliederen zoals alleen Belcanto ze kan maken.
Tickets

Nada

DAAN

| Schouwburg Cc Strombeek
Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018
DAAN tourt met full band in een nieuwe formule. Met de release van het nieuwe album NADA heeft de band zich opnieuw uitgevonden. Wild, vinnig, direkt, pakkend, en heel organisch; geen popbeats of franjes, maar vooral brute scherpe in your face emoties. Drijvende songs met een band in topvorm!
Tickets