Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018

Eind 2016 kwam het vierde album van Mira uit, getiteld 'Plaats'.

Na vijf jaar afwezigheid nam Mira overtuigender dan ooit weer haar plaats in aan de piano en op het podium. Breekbaar én krachtig, soms speels en cabaretesk, altijd indringend en oprecht.

Tien jaar na 'In De Fleur' blinkt ze nog steeds uit in spitsvondige teksten en bitterzoete melodieën. De melancholische single 'Enkel Glas' werd meteen door de radio opgepikt, en door pers en publiek tot instant klassieker gebombardeerd. Ook singles 'De Buren' en 'Afslag' waren nadien op de radio te horen.

Mira neemt voor deze theatertour plaats aan de vleugelpiano. Ze laat zich omringen door twee jonge, ravissante topmuzikanten: Anneleen Boehme (contrabas, zang) en Juno Kerstens (cello, zang). Een uitgepuurde akoestische bezetting die recht naar het hart gaat en heel wat sterren scoorde.

Over twee extra wieltjes willen, voor de zekerheid.
Over blijven praten, ook als er niks te zeggen valt.
Over verzekeringsagenten.
Over het perfecte leven van de buren.

 

Mira Bertels: zang, piano | Juno Kerstens: cello, zang | Anneleen Boehme: contrabas, zang | Bart Deckers: geluid | Sander Salden: licht                                                                                                                                          

De pers over 'Plaats'

"Mira blinkt uit in spitsvondige teksten." - DE STANDAARD (****), n.a.v. release-concert AB

"'Plaats' gaat over verlaat volwassen worden en het verlies van het idee dat er zekerheden zijn in het leven. Eén ding is echter zeker: 'Plaats' is een prachtalbum." - CUTTING EDGE (*****)

"Met teksten die, ondanks de grote gevoelens, niet melig klinken maar raken. Met haast uitgepuurde poëzie die voldoende universeel is om herkenbaar te zijn en tegelijk concreet genoeg om pijn te doen." - HET NIEUWSBLAD (***)

Gerelateerde events

Theatershow

André Brasseur en band

| Fenikshof
Matinee Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018
De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep.
Tickets

Sioen plays Graceland

Sioen

| Schouwburg Cc Strombeek
Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018
Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album 'Graceland' te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. Mis deze herneming niet!
laatste plaatsen

Tijd is alles (Première)

Yevgueni

| Schouwburg Cc Strombeek
Pop / Rock Podium Seizoen 2017-2018
Een voorstelling over tijd van theater(tour)fenomeen Yevgueni. Tijd is altijd en overal, maar ook - en vooral -steeds vaker te kort. Een verrassende achtbaanrit met vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid. Van ingetogen, akoestische pareltjes tot rock-’n-roll.
Tickets