Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

2 muzikanten (Hydrogen Sea) en 14 jonge spelers brengen één van de beroemdste verhalen uit de westerse literatuur en linken het aan de wereld van vandaag.

Arthur: I want to create a brand for young knights who believe more in justice than in strength. I want to call them: the Knights of the Round Table.

Kay: The Knights of the Round Table! What a good name!

In een verdeelde wereld wordt de jonge Arthur koning. Hij richt de Ronde Tafel op en droomt van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen met zijn Ridders van de Ronde Tafel trekt hij hiervoor ten strijde. Maar aan de grenzen dreigen vreemde volkeren, de liefde stelt vriendschap op de proef en spoken uit het verleden komen terug. Is Arthurs oorlog heilig? Weet hij van de liefde tussen zijn vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot? Is ridder Mordred Arthurs zoon? En wie is Merlijn eigenlijk?

Merlijn of het Barre Land verbindt een middeleeuwse mythe met hedendaagse verhalen en een jong publiek. De speeltekst is gebaseerd op 'Merlin oder Das wüste Land' (1980) van de Duitse schrijver Tankred Dorst. Veel inspiratie kwam ook uit films, series en strips en uit de wereld van vroeger, nu en morgen.

Geloven jongeren van nu nog in een betere wereld? Hoe staan ze zelf in de wereld en in het leven? Wie zijn hun helden en leiders?

De muziek is van Hydrogen Sea, debuut van het jaar 2016 (Humo). Met hun mix van elektronica en akoestische elementen maken ze ‘slow motion techno’ die tegelijk dreigend en dromerig klinkt.


Spel: Toon Acke, Silke Blancke, Siska Bouwen, Kobe Bruggemans, Adam Dehaspe, Willem Herbots, Amber Janssens, Johanna Loman, Daniël Luyck, Gloria Monserez, Ivana Noa Batchvarov, Ellen Sterckx, Adam Swennen en Lukas van der Burgt | Muziek: Birsen Uçar en PJ Seaux (Hydrogen Sea) | Tekst: Tankred Dorst e.a. | Tekstbewerking: Dirk De Lathauwer | Regie: Astrid Ogiers en Dirk De Lathauwer | Dramaturgie: Peter Anthonissen en Marie Peeters | Decor- en lichtontwerp: Timme Afschrift | Kostuums: Lotte Stek | Assistentiekostuums: Annelies Rasker

Gerelateerde events

Alleen

tg STAN

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Theater Podium Seizoen 2017-2018
In een grootse monoloog vertelt Sara De Roo een crosscultureel liefdesverhaal, neergepend door Fikry El Azzouzi. ‘Alleen’ is een ode aan samenleven met elkaar en het bewijs dat zelfs de grootste verschillen bedekt kunnen worden met de djellaba der liefde.
Tickets

Nachtasiel

Theater Antigone

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Gorki's 115 jaar oud portret van verschoppelingen, zwervers en asocialen, dat nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Raven Ruëll maakt een intens sociaal drama met 14 Nederlandstalige en Franstalige spelers, met o.a. Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, David Dermez en Jos Verbist.
Tickets