Podium 2018-2019 Podium Muziek

Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’. Met hun nieuwste pasgeborene ‘The Advice to Travel Light’ doen Pieter Van Dessel en de zijnen een goed gemikte gooi naar hoe een warme, krachtige popplaat moet klinken. Zonder te moeten inboeten aan de nodige dosis melancholie uiteraard. Inmiddels het handelskenmerk van het vijftal. En recht in de roos.

De inspiratie voor ‘The Advice to Travel Light’, een metafoor voor reizen met weinig bagage, putte Van Dessel uit zijn tweejarig verblijf in Canada. “Met weinig spullen verhuizen geeft een bevrijdend gevoel. Haast een gevoel van ongebondenheid.

Meer dan ooit keert ‘The Advice to Travel Light’ terug naar de roots van Marble Sounds. Introspectieve gitaarsongs geruggesteund door strijkers, glockenspiel, drums en keyboards die in een atmosfeer van gelaagde bricolagepop vertoeven. Het album nestelt zich als geen ander onder je vel. De persoonlijke teksten op ‘Speeches’, geschreven voor Van Dessels jongste dochtertje, grijpen je bij de lurven, terwijl het catchy refreintje van vooruitgeschoven single ‘Anyhow (Even Now)’ nog even nazindert en je rustig weer op adem brengt.

Marble Sounds is:
Pieter Van Dessel - vocalen, gitaar, keyboards
Gianni Marzo - gitaar, pedal steel gitaar
Brecht Plasschaert - keyboards
Gerd Van Mulders - Basgitaar
Mattijs Vanderleen - drums, percussie, glockenspiel, marimba

Als voorprogramma presenteren we de opkomende Brusselse band Bosum. Zij staan garant voor dromerige indiepop. Bewijs daarvan is hun laatste single ‘Marvin’. 

Bosum

Gerelateerde events

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken