Podium 2019-2020 Podium Circus puBLIK Film


Danny Ronaldo
 speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Gust Van den Berghe, ‘Wees blij dat het regent’. De film komt in het najaar 2019 in roulatie en zal te zien zijn in een omgebouwde truck, een knusse ‘cinemabarak’, genaamd Cinema Malfait.

Om de film tot bij de mensen te brengen, gaat Circus Ronaldo een oude vrachtwagen verbouwen tot een cinema. In twee uur tijd zal deze vrachtwagen kunnen uiteen geplooid worden tot een echt, ouderwets cinemazaaltje met 75 zitplaatsen. De cinemabarak zal volledig ingekleed zijn in de warme, nostalgische stijl van de film.

‘Wees blij dat het regent’ zal dus te zien zijn in deze mobiele cinema, Cinema Malfait, die telkens een stop van één of meerdere dagen zal houden in de onmiddellijke buurt van een Cultureel Centrum of bioscoop in Vlaanderen. Nieuwsgierigen die de film willen zien, moeten dus op zoek naar de mobiele Cinema Malfait.

Maar er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinema Malfait zal immers ‘gerund’ worden door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur van het fictieve Circus Malfait uit de film. Dat ‘malafide personage’ zal het filmpubliek opwachten en zal hen op verkeerde benen zetten, nog voor de film begint …

Realiteit en fictie vermengen zich. Een mooi, origineel project op de grens tussen circus, film en performance.