Film Seizoen 2017-2018

 

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra!

Lucky, een eigenzinnige negentigjarige atheïst, woont in een afgelegen stadje in de woestijn. Hij heeft al zijn leeftijdsgenoten overleefd en is gesteld op zijn onafhankelijkheid maar begint problemen te ondervinden door zijn ouderdom. De film volgt hem tijdens zijn dagelijkse beslommeringen en wandelingen.

Lucky is de laatste film van Harry Dean Stanton (Paris, Texas , Th Green Mile. Regisseur David Lynch speelt een van zijn vrienden. Critici beschrijven Lucky als een verdichting van Stantons hele filmleven. 

Een ode aan het leven, maar ook aan de carrière van Stanton. Een prachtige mijmering over sterfelijkheid, eenzaamheid, spiritualiteit en hoe mensen met elkaar omgaan.

Regie: John Carroll Lynch/ met: Harry Dean Stanton, David Lynch, Roy Livingston, Ed Begley Jr./ VS, 2017/ 1u28

De vertoning wordt op alle locaties voorafgegaan door een video-introductie waarin artistiek directeur Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Der Hauptmann

avant-première Film Fest Gent On Tour #10

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Der Hauptmann vertelt het verhaal van de gedeserteerde Wehrmacht-soldaat Willy Herold in 1945. Hij trekt in de laatste dagen van de oorlog een gevonden officiersuniform aan. Het duurt niet lang voordat hij zich ook de bijpassende hautaine wreedheid aanmeet.
Tickets

Paddington 2 (6+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2017-2018 Nieuw
In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden:... met Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jim Broadbent.
Tickets

Human Flow

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
De befaamde Chinese kunstenaar Ai Weiwei, die zelf tijdens de Culturele Revolutie in China zijn hele hebben en houden moest achterlaten, brengt in 'Human Flow' de vluchtelingencrisis op op een poëtische manier in beeld, in deze docu waarin empathie en verbeelding centraal staan.
Tickets