Seizoen 2020-2021 Film


Op de ochtend van haar zestigste verjaardag stapt Lara op een stoel voor het geopende raam, klaar om te springen. Gelukkig gaat net de deurbel. Eigenlijk zou ze die avond net dubbel feest moeten vieren, want haar zoon Victor zal het belangrijkste pianoconcert van zijn loopbaan geven. Lara was altijd de drijvende kracht achter zijn muziekcarrière, die ze tot in de puntjes heeft uitgestippeld. Maar nu is Viktor al weken onbereikbaar en niets wijst erop dat Lara welkom is op het concert. Hoe meer toenadering ze zoekt, hoe meer de gebeurtenissen aan haar controle ontsnappen.

In 2013 won regisseur Jan-Ole Gerster met zijn debuutfilm Oh Boy de Europese Film Award voor Beste Debuut. Die film werd vooral gedragen door acteur Tom Schilling - die nu ook de rol van Victor speelt - als de melancholische, zachtaardige Niko die rondzwerft door Berlijn. Met zijn nieuw hoofdpersonage neemt Gerster meer risico’s: Lara is immers verre van sympathiek. Met ijzeren hand domineert ze niet alleen haar zoon, maar iedereen rondom haar. En toch slaagt Gerster erin om de kijker langzaam maar zeker te winnen voor Lara. Dit is ongetwijfeld ook de verdienste van de actrice Corinna Harfouch die de sluimerende kwetsbaarheid van Lara wonderwel subtiel laat doorschemeren doorheen haar grillige, dominante gedrag. Een meeslepende film over de grens tussen passie en obsessie, stimuleren en tiranniseren, je kind ontplooien of net versmachten.

 

PERS

"Wie zich overgeeft aan het rustige verhaal en het gecompliceerde titelpersonage, ervaart een slimme, volwassen en intrigerende karakterstudie." ★★★★ - Cinemagazine

"Lara is de bevestiging van zijn [Jan-Ole Gerster's] talent. " ★★★1/2 - Humo

"Een ontroerende deconstructie van de künstlerfilm." ★★★ - Filmmagie

"Lara is een cinematografisch mooie film, met diepe kleuren en veelzeggende beelden." ★★★ - De Standaard

 

Regie: Jan-Ole Gerster / Cast: Tom Schilling, Corinna Harfouch, Rainer Bock, Maria Dragus, e.a. / Duits gesproken NL/FR ondertiteld / Duitsland, 2019 / Speelduur: uur: 1u38'

Gerelateerde events

Madre

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 Film
Tien jaar zijn voorbijgegaan sinds de zoon van Elena verdween toen hij zes jaar oud was. 'Madre' van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen is vanaf het begin intens en beklemmend. Een intrigerend psychologisch drama over verlies en rouw.
Tickets

A Girl Missing

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 Film
Eén van de meest virtuoze Japanse cineasten van het afgelopen decennium moet Koji Fukada ('Harmonium') zijn. In het strakke suspensedrama 'A Girl Missing' levert hij opnieuw een masterclass in langzaam opwellende dreiging af.
Tickets

Familiefilm: Choums Odyssee (3+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Vakantie Podium Familie Film
Choum is minstens even schattig als dapper. Want de tocht die dit pluizige uilskuiken onderneemt, zit vol uitdagingen en gevaren. De tekenfilm 'Choums Odyssee' – winnaar van de Publieksprijs op Jeugdfilmfestival JEF – bekijk je in combinatie met twee kortfilms over vogels.
Tickets