Podium 2020-2021 Podium Theater Klassiek


Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken. 

Jan Decleir, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.  

Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.  

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”. 

Een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden. 


SpelJan Decleir | Ensemble: I SOLISTI met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier/ Jan Smets (trombone), Simon Van Hoecke (trompet) en Tomonori Takeda (klarinet) | Koor: Vlaams Radiokoor met Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan) | Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet | Tekst en regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard | Muziek: Frederik Neyrinck

Gerelateerde events

Locke

Cie Cecilia

| Westrand Dilbeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
Ivan Locke vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij rechts af te slaan waar hij normaal links moet. Tom Vermeir, Koen De Graeve spelen dit hartverscheurende verhaal op een live soundtrack van o.a. Johannes Verschaeve.