Podium 2019-2020 Podium Theater


VOORSTELLING IN WESTRAND DILBEEK

In 3.500 pagina’s pende de Noor Knausgård de strijd van zijn ziel neer en spaarde daarbij niets of niemand. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeerde hij de banaliteit van zijn leven te overstijgen. Het schrijven gaf zijn leven zin, maar ging uiteindelijk ten koste van zichzelf en z'n naasten... In ‘KNAUS’ ontrafelen Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zich afvraagt: 'Waarom?'

Als God dood is en de hemel leeg, zoekt ‘KNAUS’ naar wat van waarde is in dit universum. We zien een man die tussen de luiers en de sterren zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: wie ben ik? ‘KNAUS’ zoomt genadeloos in op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.

Alexia Leysen kaapte in 2016 de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers weg. Voor ‘KNAUS’ wordt ze bijgestaan door monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens, die in de huid van de Noor kruipt.


PERS

"Dhaenens neemt de zaal moeiteloos mee in de meanderende gedachtegangen van zijn personage, precies laverend tussen scherpe pijn en tragikomische hulpeloosheid." (De Morgen)


EXTRA
Vooraf geeft Alexia Leysen in een interview met Els Leysen inzicht in het maakproces. De expo THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES Nº 1-10, een analoge portretreeks van bekende en onbekende Knausgard-lezers in combinatie met hun favoriete fragmenten uit de boeken hangt in de galerij van Westrand Dilbeek.


Spel: Valentijn Dhaenens
Regie: Alexia Leysen
Tekst: Alexia Leysen naar Karl Ove Knausgård
Scenografie: Stef Stessel
Dramaturgie: Mieke Versyp
Techniek: Thomas Vermaercke
Productieleiding: Yuni Mahieu
Foto: Diego Franssens
Productie: BRUT, Villanella en d e t h e a t e r m a k e r
Uitvoerend producent: Villanella
Coproductie: Vooruit
Met steun van: Vlaams Fonds der Letteren en Vlaamse Overheid
Met dank aan: Freek Vielen, De Nwe Tijd, Troubleyn, Greet Jacobs, Suzanne Grotenhuis en iedereen uit THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES


Gerelateerde events

Locke

Cie Cecilia

| Westrand Dilbeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
Ivan Locke vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij rechts af te slaan waar hij normaal links moet. Tom Vermeir, Koen De Graeve spelen dit hartverscheurende verhaal op een live soundtrack van o.a. Johannes Verschaeve.