Ton Koopman

Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2016-2017
De Nederlander Ton Koopman is dirigent, klavecinist en organist met wereldklasse. In 2017 sluit deze meesterlijke muzikant de reeks klassieke concerten af met een orgelrecital op beide orgels van de abdijkerk van Grimbergen.
Tickets

Geïnspireerd door de romantiek

Zerkalo Strijkkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Dit jonge strijkkwartet behaalde in oktober 2013 de tweede prijs op de Europese muziekwedstrijd 'Città di Moncalieri' in Turijn (Italie) en is laureaat van de Supernova wedstrijd 2014 in België. Deze vier jonge musici komen naar Grimbergen met een op en top romantisch programma.

The Final Chapter

Flanders Recorder Quartet

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Met het concertprogramma ‘Final Chapter’ levert het Flanders Recorder Quartet na 30 jaar haar visitekaartje voor een laatste maal af; een pleidooi voor de blokfluit in al zijn facetten.

Voorbij de Bolero | Maurice Ravel

Lezing door Klaas Coulembier

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Seizoen 2017-2018 Lezing
Tám, tatatatám, tatatatám tam, tám, tatatatám, tatata tatatatatata Tám, tatata… Juist, de Bolero; hét visitekaartje van Maurice Ravel. Maar eigenlijk was de bolero meer een grap dan een echte compositie. De muzikale horizon van Ravel reikt oneindig veel verder dan dit curiosum.

Ravel & Co

Uitstap Festival 20/21

| Cc Strombeek
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018 Educatie Volwassenen
Maurice Ravel is één van de meest geliefde componisten van de 20ste eeuw. Dat komt niet enkel door zijn populaire Boléro, maar vooral door de melodische rijkdom en kleurenpracht van zijn muziek. Tijdens deze Ravel-dag krijg je een waaier aangeboden uit zijn delicieuze instrumentale kamermuziek.

Lezing concert | Claude Debussy

Jan Michiels (piano)

| GC De Muze van Meise
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018 Educatie Volwassenen
Naar aanleiding van de uitstap naar Ravel & Co in Leuven grasduint Jan Michiels in het werk van diens tijdgenoot en verwante ziel Claude Debussy (1862-1918). Centraal staan ‘Premier’ en ‘Deuxième Livre’ voor piano waaruit hij fragmenten zal brengen.

Feestprogramma

Oxalys Kamermuziekensemble

| Kerk Beigem
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag herneemt Oxalys het programma waar het allemaal mee begon; kamermuziek van de bovenste plank met werk van Claude Debussy, Maurice Ravel en Franz Schubert.

Smetana - Haydn

Trio Alba (Wenen)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Jeugdige energie en passie, gebaseerd op diepgaande kennis van klankwerking en muzikale structuren. Dit zijn de kwaliteiten waarmee men de muzikale symbiose van het Trio Alba, opgericht in 2008, het best kan omschrijven.

Les Poètes Maudits

Lore Binon (sopraan) & Inge Spinette (piano)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Liederen over broze liefde, dromerige triestheid en melancholie. Met muziek van Claude Debussy, Reynaldo Hahn en George Crumb.
pagina 1 van 2 volgende pagina