Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Opera Klassiek Muziek


We merkten het allemaal, de COVID-cijfers zijn niet goed. Er is dan ook een verbod op evenementen ook in Grimbergen. Alle voorstellingen tot 31 augustus worden geannuleerd, vakantiecursussen gaan wel door! Tickethouders worden gecontacteerd.


WERF1853
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek is een kleine oase te midden van de werken. Op reservatie én volledig coronaproof, kan je er elke vrijdagavond van begin juli tot eind september genieten van een concert, film of voorstelling.


HAVEN
Haven is een interdisciplinaire samenwerking tussen enkele jonge makers. Eind 2016 regisseerde Aïda Gabriëls de performance Medeamaterial, een hedendaagse herwerking van het bekende epos dat steunt op thema’s als liefde en verraad. De omkadering voor dit creatieproces werd voorzien door muziektheater Transparant. Sopraan Astrid Stockman en contrabassist Innerwoud creëerden de muziek. Het is die muziek die ze nu live zullen brengen op WERF1853.

 

INNERWOUD
Innerwoud is het soloproject van contrabassist Pieter-Jan Van Assche, ontstaan in 2014. Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix tussen ambient, drone en neoklassiek. Muzikale lagen worden live op elkaar gebouwd en versmelten met de verschillende geluiden die de contrabas produceert. Het resultaat is een melancholische reis.


ASTRID STOCKMAN
Sopraan Astrid Stockman studeerde zang en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze vertolkte rollen zoals Venus (Venus & Adonis, Blow) en Belinda (Dido & Aeneas). Later vertolkt ze rollen als Suor Angelica, Donna Elvira (Transparant - Laika), Belinda (Scherzi Musicali), Marzelinne (Walpurgis) en werkt ze ook samen met muziektheater LOD voor de voorstelling De ongelooflijke veranderingen van Meneer Afzal. Ze tourt door België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Denemarken. Astrid stond op de bühne van BOZAR - begeleid door het Nationaal Orkest van België - alsook bij AMUZ, Operadagen Rotterdam, De Munt, deSingel, Concertgebouw Brugge, Cultura Nova. Eind 2018 was ze eveneens te zien in de internationale dansvoorstelling HERE.

 

Foto Innerwoud: Stefaan Temmerman
Foto Astrid Stockman: Johan Jacobs

Innerwoud & Astrid Stockman - Elegy IV

Gerelateerde events

WERF1853: Aafke Romeijn

| Cc Strombeek
Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Muziek
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek. Aafke Romeijn schrijft sciencefiction over niet-bestaande ziektes, maakt Nederlandstalige electropop over snelwegen en gedichten over failliete winkelketens.
Tickets