Podium 2019-2020 Podium Theater


VOORSTELLING IN WESTRAND

“Ergens tussen paars en groen, daar ligt de kleur die alles met elkaar verbindt, daar, ergens op oneindig, tussen de tinten lucht en water in.” 
Claude Monet, uit briefwisseling met Paul Cézanne, ca. 1869.

Wanneer je met de trein reist, zie je de ingewanden van het Belgische landschap voorbij trekken: verkavelingen met de oneindige herhaling van voor- en achtertuin. Toegeëigende stukjes wereld, maar ook een dichtgeslibd landschap, dat ons doet verlangen naar het monumentale van een eindeloos vergezicht.

Geïnspireerd door Claude Monet maken Atelier Bildraum en Thomas Smetryns een productie waarin de tuin en het landschap als een venster tussen fictie en realiteit figureren. Op scène staan een architect en een fotografe. Hij is in de weer met maquettes, zij fotografeert en projecteert. Als techniekers van de verbeelding sleutelen ze aan hun beeldend universum dat langzaam vorm krijgt op de muziek van componist Thomas Smetryns en muzikanten Jakob Ampe en Benjamin Dousselaere

Atelier Bildraum maakt voorstellingen, installaties en scenografische ruimten. Hun debuutvoorstelling Bildraum, een performance op het kruispunt tussen fotografie en architectuur, viel meteen in de prijzen.

"Het is als kijken naar een goochelaar die - nog volop in actie - zijn truc uitlegt. In between violet and green toont zich grandioos in het blootleggen van het grootse in het kleine. (…) Een verademing in een versnellende wereld”. – E-tcetera.be

“Betoverend zintuiglijk theater met een kritische inslag." – De Morgen (***)

”Het geheel is een prachtig plaatje. (…) Thomas Smetryns componeerde een melancholisch, zinderend en origineel klankenlandschap bij de (te) verstilde landschappen van Atelier Bildraum”. – Focus Knack
 

Concept, regie, scenografie: Atelier Bildraum (Steve Salembier & Charlotte Bouckaert) 
Compositie: Thomas Smetryns 
Dramaturgisch advies: Piet Arfeuille, Vladimir Miller 
Met: Steve Salembier & Charlotte Bouckaert 
Muzikanten: Jakob Ampe, Benjamin Dousselaere, Thomas Smetryns 
Kostuumadvies: Lieve Pynoo 
Lichtadvies: Rik Teunis 
Techniek: Pino Etz, Christoph Donse, Rik Teunis, Peter Quasters, Jannes Dierynck 
Productieleiding: Isabel Vermeulen, Jo Mackie 
Productie: LOD muziektheater, Atelier Bildraum, Theater Malpertuis, De Munt/La Monnaie 
Met dank aan: Camille Bourgeus, Philip Janssens 
Met de steun van: De Ververij Ronse, De Spil Roeselare, Kunstenwerkplaats Pianofabriek

Gerelateerde events

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!
Tickets

Zomerafsluiter: Iedereen held(in)! (3+)

i.s.m. Gemeentebestuur Grimbergen, OCMW Grimbergen

| Vandernootpark
zomervakantie Educatie 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Familie Kinderen
Altijd al gedroomd van ‘held(in) voor één dag’? Vandaag zorgen wij ervoor dat je kan glimmen van trots! Via tal van activiteiten beleef je een namiddag vol ‘divaplezier en heldengeweld’ samen met (o)ma of (o)pa. Spelen, zich amuseren en vooral buiten zijn staan op het zomers menu!