Film Seizoen 2018-2019

Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.

Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

“Iedereen Beroemd” van Dominique Deruddere werd onder andere genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gucht. Raymond van het Groenewoud schreef de song “Lucky Manuelo”.

Regie: Dominique Deruddere/ Met: Eva Van der Gucht, Josse De Pauw, Gert Portael, Werner De Smedt, Victor Löw, Thekla Reuten.../ B, 2000/ 1u37/ Nederlands gesproken

Gerelateerde events

Le jeune Ahmed

Avant-première - FFG #22

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Een avant-première van formaat, deze nieuwe prent van de gebroeders Dardenne. In Cannes in première, in avant-première in uw centrum!
Tickets

Ballon

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
1979. In het midden van de Koude Oorlog, dromen twee Oost-Duitse families ervan naar het Westen te vluchten. Hun plan: een luchtballon bouwen en ermee de grens overvliegen. Een onvoorstelbaar verhaal. Een waargebeurd verhaal.
Tickets

Duelles

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Podium 2018-2019
Twee hartsvriendinnen (Veerle Baetens en Anne Coesens) wonen in aangrenzende huizen, hun bourgeoisgezinnen zijn nauw met elkaar verbonden. Ze vieren alle feesten samen en hun zoontjes zijn als broers. Tot het noodlot toeslaat en de harmonie verstoord wordt door wantrouwen en onzekerheid.
Tickets