Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs

 2e en 3e graad 

 Film 

Bruno en Malik leiden jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Een buitengewone combinatie. Ondanks hun verschillende achtergrond, werken beide mannen nauw samen. Dat ze het daarbij niet altijd zo nauw nemen met regels en voorschriften, lijkt een onbelangrijk detail. Tot inspecteurs dreigen om de boel genadeloos op te doeken.

De makers van 'Intouchables' storten zich met hun feel-good-aanpak opnieuw op een stevig thema, met een heerlijk entertainende en ontroerende film als resultaat. Naast bekende Franse acteurs werden er ook een aantal jongeren met autisme gecast. Met een glansrol voor Joseph, die alle harten van het publiek steelt. 

Een film van Eric Toledano, Olivier Nakache | 2019, Frankrijk | Nederlands ondertiteld

Thema(s): Anders zijn, burgerzin, conflicthantering, multiculturele samenleving, volwassen worden, vriendschap en liefde, waargebeurd, weerbaarheid. 

Vaste voorstelling op dinsdag 24 november 2020 om 9.30u, optievoorstelling om 13.30u.


Gerelateerde events

Jihad van Liefde

Amara Reta, Rashif El Kaoui & Hans Van Cauwenberghe

| Schouwburg Cc Strombeek
Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs
Project 3e graad
Een ontroerend en aangrijpend theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, aangevuld met een voorbereidende theatersessie op maat, op school.

Rita

Bronks en Tuning People

| Schouwburg Cc Strombeek
Scholen 2020-2021 Scholen Secundair onderwijs
Project 1e graad
Rita is een bejaarde Alice in Wonderland. Ze zoekt de dunne grens op tussen dans, spel en performance. Een ontwapende maar ook hilarische voorstelling die tegelijkertijd tot nadenken aanzet.