Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

Programma:

Gustav Mahler - Pianokwartet in a
Arnold Schönberg - Verklärte Nacht (arr. E. Steuermann)
Erich Korngold - Suite opus 23

Het gedicht ‘Verklärte Nacht’ van Richard Dehmel is een poëtische weergave van een dialoog waarin een vrouw haar geliefde bekent een kind te verwachten van een andere man. Tijdens het fin-de-siècle in Wenen waren zulke thema’s die zinspeelden op Freuds ‘eros en thanatos’-theorie bijzonder modieus. Het Collectief brengt dit ‘symfonisch gedicht’ van Schönberg, dat origineel voor strijksextet werd gecomponeerd, in een kleurrijke versie voor pianotrio van diens student Eduard Steuermann.

Paul Wittgenstein (1887-1961), broer van de beroemde filosoof Ludwig Wittgenstein, was een eerder onopvallend pianist totdat hij in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm verloor. Die vloek bleek een zegen: als eenarmige pianist trok hij volle zalen. Vooraanstaande componisten zoals Ravel, Scriabin en Prokofiev schreven speciaal voor hem originele werken voor de linkerhand. Ook Erich Korngold, een Oostenrijker die grote faam verwierf in Hollywood, schreef een prachtige Suite voor deze excentrieke pianist.

Met: Thomas Dieltjens (piano), Wibert Aerts (viool), Vincent Hepp (viool & altviool) en Martijn Vink (cello)

Gerelateerde events

Feestprogramma

Oxalys Kamermuziekensemble

| Kerk Beigem
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag herneemt Oxalys het programma waar het allemaal mee begon; kamermuziek van de bovenste plank met werk van Claude Debussy, Maurice Ravel en Franz Schubert.
Tickets

Smetana - Haydn

Trio Alba (Wenen)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Jeugdige energie en passie, gebaseerd op diepgaande kennis van klankwerking en muzikale structuren. Dit zijn de kwaliteiten waarmee men de muzikale symbiose van het Trio Alba, opgericht in 2008, het best kan omschrijven.
laatste plaatsen