Podium 2020-2021 Podium Klassiek Wereld


Romina Lischk , thuis in de westerse klassieke muziek, en de klassieke Arabische zangeres Ghalia Benali delen een voorliefde voor de Franse barokmuziek van Marin Marais. Ze ontwikkelden een dialoog waarin ze de gemeenschappelijke geest van Arabische maqams, Indiase raga’s en de impressionistische stemmingen van Marais proberen te vangen.

Romina Lishka beschikt over het talent om verschillende muziekstijlen op een heel natuurlijke manier met elkaar te verbinden. Haar fragiele maar indringende gambaspel haakt prachtig in op de volle, soms rauwe stem van Benali.


Met: Ghalia Benali Arabische zang |Romina Lischka viola da gamba & dhrupad zang | Vincent Noiret contrabas

Gerelateerde events

Landru

Het Banket / I Solisti / Vlaams Radiokoor

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Theater Klassiek
Een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden. Jan Decleir vertelt, geflankeerd door twee sopranen en vier muzikanten.
Tickets

Trio Aries

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2020-2021 Podium Klassiek
Een 100% Weens programma! 3 componisten, 1 stad, 3 verschillende stijlen! Het Trio Aries won in februari 2020 de kamermuziekwedstrijd ‘Supernova’ en won daarbij ook de special cd-opname prijs.
Tickets