Algemeen

Wat zijn de openingsuren?

 ma:   14u-17u 
di/do:   14u-19.30u
 wo/vr:   10u-16u 

Kan ik jullie ook via sociale media contacteren?
Absoluut, ook wij zijn mee met de social media en het digitale verhaal!
Je kan ons bereiken via de volgende sociale platformen:

Facebook: https://www.facebook.com/Cultuurcentr... (Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen)
Instagram: http://instagram.com/ccstrombeek (@ccstrombeek)

Je kan de ronde iconen om ons te bereiken ook bovenaan de website vinden.

Is er wifi in het cultuurcentrum?
Ja! Er is gratis wifi beschikbaar in het hele gebouw. Om hiervan gebruik te maken, maak je verbinding met "Hotspot CC" waarna er een pagina opent in je browser. Nadat je "Ik ga akkoord" geklikt hebt, kan je gratis surfen op het web.

Waar kan ik mijn jas achterlaten? Is er een vestiaire?
Absoluut, deze bevindt zich aan de ingang van het Cc. Hier kan je gratis je jas (en eventueel je rugzak) veilig achterlaten tijdens voorstellingen. Geef je jas af aan de personen achter de vestiaire, en je krijgt in ruil een nummerplaatje. Hou dit goed bij. De vestiaire sluit een half uur na het einde van de voorstelling.

Mag ik foto's nemen? 
Je bent steeds welkom om foto's te nemen van onze tentoonstellingen. En we hebben er absoluut geen probleem mee dat je deze online zet en deelt op sociale netwerken. Een kleine vermelding naar het cultuurcentrum vinden we echter wel gepast...
Tijdens films en voorstellingen in de schouwburg is het gebruik van een smartphone of camera echter niet toegelaten

Zijn rugzakken, flesjes water of snacks toegelaten?
Rugzakken, flesjes water en snacks laten we niet toe in de schouwburg. We staan er ook op dat er voorzichtig wordt omgegaan met eten en drinken in de publieke ruimtes in het cultuurcentrum. Je kan namelijk terecht in Cultuur Bar Bar, onze foyer, voor een lekker hapje of drankje. De openingsuren en meer informatie over de foyer kan je raadplegen op http://www.ccstrombeek.be/eten-drinken-cultuurcentrum-strombeek-bever.

We hebben liever niet dat je de schouwburg met een rugzak betreedt, hiervoor verwijzen we je graag door naar de vestiaire. Deze kan je vinden aan de ingang en is volledig gratis voor onze bezoekers. 

Is het cultuurcentrum toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Cc Strombeek voorziet voor alle voorstellingen twee rolstoelplaatsen met goede zichtbaarheid. Rolstoelgebruikers en hun begeleiders (op vertoon van hun begeleiderspas) die tickets wensen aan te kopen kunnen niet reserveren via de website. Reserveren kan wel telefonisch (02 263 03 43) of aan het onthaal van Cc Strombeek.

Is er een nieuwsbrief waarop ik mij kan inschrijven?
Zeker en vast! Wil je op de hoogte blijven, dan is de nieuwsbrief het ideale kanaal om meer te weten te komen. Inschrijven kan via de homepagina. In de rechterkolom vind je de mogelijkheid om nieuwsbrief aan te klikken en jouw voorkeuren door te geven.

Kan ik iets eten of drinken in het cultuurcentrum?
Zeker en vast! Een voorstelling bijwonen met een lege maag of een droge keel raden we niemand aan, hiervoor kan je terecht in de foyer Cultuur Bar Bar. Ook tijdens de pauze en na de voorstelling kan je hier komen genieten van een drankje. Meer informatie

Vervoer

Hoe kan ik het cultuurcentrum bereiken?
Cultuurcentrum Strombeek kan je op verschillende manieren bereiken. Zowel met de auto als met de fiets en het openbaar vervoer kan je hier terecht. Gedetailleerde informatie

Welke bussen stoppen er vlakbij?
Voor onze deur stopt bus 230-231-232: Brussel - Grimbergen - Humbeek. Onze halte heet 'Gemeenteplein'. Meer informatie hier of via de website van De Lijn.

Waar kan ik parkeren?
Op dit parkeerplan vind je de meest nabijgelegen parkeermogelijkheden.


Voorstellingen & Zaal

Waar kan ik jullie aanbod ontdekken?
Ons aanbod kan je eerst en vooral ontdekken hier op de website. Je kan er heel wat informatie, trailers, foto's over alle komende voorstellingen bekijken.  Verder hebben we ook een cultuur- en educatiegids waarin een overzicht staat van zo goed als alle activiteiten die we organiseren. Je bent ook altijd welkom in het cultuurcentrum. We informeren je graag. 

Waar vinden voorstellingen plaats?
De meeste voorstellingen vinden plaatsen in het cultuurcentrum zelf, voornamelijk in onze schouwburg.
Kijk wel altijd goed na of het evenement daar ook effectief plaats vindt. Soms organiseren wij voorstellingen op andere locaties. Theatervoorstellingen organiseren wij samen met Westrand Dilbeek en vinden soms ook daar plaats.
De juiste locatie staat steeds vermeld op je ticket.

Worden er pauzes ingelast tijdens voorstellingen?
Bij lange voorstellingen wordt soms een pauze van ongeveer 15 min. voorzien. Bij het belsignaal wordt iedereen terug in de zaal verwacht.

Zijn de zitplaatsen genummerd? Hoe werkt dit?
Zit jij op een even of oneven nummer? Aan de deuren van de schouwburg zie je ‘even’ of ‘oneven’ staan, neem de juiste ingang. Jouw ticket zal door de zaalwachten gescand worden. Kijk op het ticket de rij en het nummer van jouw zitplaats na. Heb je hulp nodig? De zaalwachten helpen je graag verder.

Verhuren jullie ook zalen?
De accommodatie van Cultuurcentrum Strombeek kan worden gehuurd door verenigingen of organisaties. Voor de praktische informatie sturen we je graag door naar deze pagina.

 

Tickets

Hoe koop ik tickets?
Online reserveren via www.ccstrombeek.be is veruit de snelste en makkelijkste methode. Je kan jouw reservatie onmiddellijk betalen met Bancontact, Visa, Mastercard of Maestro, ofwel per overschrijving na ontvangst van je bevestiging via e-mail.

Reserveer je liever aan het onthaal?
Mensen die online problemen ondervinden, die liever aan het onthaal hun  tickets reserveren, of niet beschikken over een computer of internet, zijn van harte welkom aan het onthaal van Cc Strombeek.

Wat zijn jullie prijzen?
Onze prijzen hangen af van de voorstelling. Voor informatie over tarieven en formules, verwijzen wij je graag door naar het onderdeel tickets. De exacte prijs vind je op de pagina van de voorstelling zelf. 

Wat is de Vriendenprijs?
Bij aankoop van een Vriendenpas heb je recht op een serieuze korting per voorstelling. De Vriendenpas is persoonlijk, dus je koopt met je unieke code één ticket per voorstelling. Uitzonderlijk kan de prijs van een voorstelling bepaald worden door een artiest of gezelschap waardoor er geen Vriendenprijs mogelijk is. 

Hoeveel kost het om een expo bij te wonen?
De expo is helemaal gratis! Je kan deze altijd ontdekken tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum.